Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Curve’den Yeni Stablecoin Projesi: DeFi Platformlarının İlgisi Artıyor

Merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Curve’nin (CRV) CEO’su bir Telegram konuşmasında önümüzdeki ay içinde yerel bir stablecoin çıkartmalarının mümkün olduğunu ifade etti.

Kripto para marketinin en büyük üçüncü merkeziyetsiz finans platformu konumunda yer alan ve bünyesinde 4,73 milyar dolar kilitli varlık bulunduran Curve, gelecek ay yerel bir stablecoin çıkartabilir.

Özellikle Tornado Cash olayları esnasında en büyük ikinci stablecoin olan USDC‘nin ABD yaptırımlarına harfiyen uyması ve birçok cüzdana ait varlıkları dondurması sonucunda, merkeziyetsiz platformlar arasında kendi stablecoinlerini çıkartmanın daha güvenli olacağına dair bir algı oluştuğu biliniyor. Bunun bir örneği olarak en hacimli ikinci merkeziyetsiz finans uygulaması AAVE gösterilebilir. Ağustos ayının başında öncü merkeziyetsiz finans platformu AAVE’de topluluk onayının sonucunda kendi stablecoini olan GHO‘yu piyasaya süreceğini açıklamıştı.

Merkeziyetsiz platformların merkeziyetsiz stablecoinleri için atılan adımlar doğrultusunda Curve topluluğunun da çalışmalar yaptığı temmuz ayında bir konferansta CEO tarafından dile getirilmişti. Geçtiğimiz günlerde Curve resmi Telegram kanalında “crvUSD’nin gelecek ay piyasaya sürülmesi mümkün mü?” sorusuna CEO’dan “mümkün” yanıtı geldi. Henüz net tarih belirli olmasa da, görünen o ki ekip bu konuda kararlı ve bir an önce yerel stablecoin varlıklarını piyasa ile buluşturmayı hedefliyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!