Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Overstock CEO’su Patrick Byrne, Beklenen tZERO Menkul Kıymet Platformunun Açılış Tarihini Açıkladı

Overstock.com‘un çok beklenen tZERO menkul kıymet alım satım platformunun piyasaya çıkış tarihi, CEO Patrick Byrne tarafından Cuma günü yapılan bir açıklamada duyuruldu.

Byrne, CoinDesk kaynağına yaptığı açıklamada, şirketin ”bugün bile” platformu kullanıma sunabileceğini ancak daha fazla kullanıcının kayıt olması için önümüzdeki haftanın sonunu bekleyeceklerini vurguladı.

”Ancak önümüzdeki hafta alım satım sistemini aktif hale getireceğiz. Bu bizim için büyük bir an, (platformun) yapımında dört yıl harcadık.”

Söz konusu duyuru geçtiğimiz ay Overstock’un risk sermayesi kolu ve tZERO’nun direkt üst firmasdı olan Medici Ventures başkanı Jonathon Johnson tarafından yapılan açıklama ile de örtüşmekte. Aralık ayında açıklamalarda bulunan Johnson, beklenen tZERO platformunun Ocak ayı içerisinde piyasaya sürüleceğini aktarmıştı. Firma bunun yanı sıra Ocak ayının başlarında yatırımcılara yaptığı bir duyuruda, kendi menkul kıymet tokenlerini erişebileceklerini çoktan duyurmuştu.

Amazon’un rakiplerinden birisi olan Overstock’un önderliğinde hayata geçirilen proje, 2018 yılı içerisinde gerçekleştirdiği menkul kıymet arzı (STO) ile 12 saat içerisinde 100 milyon dolar civarında rekor bir fon toplamıştı. Ağustos ayında fonlamayı sonlandıran firma, toplam 134 milyon dolarlık fon ile ciddi anlamda sükse yaptı ve geçtiğimiz 11 Ocak tarihinde menkul kıymet tokenlerini yatırımcılara dağıtmaya başladı.

Önümüzdeki hafta piyasaya sürülecek olan tZERO menkul kıymet tokeni alım satım platformu ile ciddi bir hamle gerçekleştirilmiş olacak. Birçok uzman 2019 yılında ICO’ların yerini STO’ların alacağını ve stabil koinler ile menkul kıymet tokenlerinin kripto para sektörünün geleceği olduğunu düşünmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment