Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Oyun Devi Unity Kik’in ICO Tokeniyle Birlikte Çalışacak

Kin Foundation, oyun geliştiricilerin kin kripto para biriminin yaygın hale gelmesine yardım etmesini istiyor ve endüstri devi Unity Technologies‘in desteğini aldı.

Unity, geliştiriciler tarafından kullanabilecek popüler bir oyun motorunun yapımcısıdır. Unity’nin motoruyla yapılan çok sayıda önemli oyun arasında Cuphead, Pokémon Go ve Kerbal Space Program gibi oyunlar da yer alıyor.

Şirket, kin’in dijital servisler ve uygulamalar için merkezsizleştirilmiş ekosistemdeki ilk katılımcısı. Mesajlaşma uygulaması Kik tarafından oluşturulan kin tokeninin ICO’su geçen yıl 98 milyon dolar kazandı.

Perşembe günü yapılan duyuruda, Kin Foundation, Unity ile birlikte milyonlarca geliştiricinin kin’e entegre olabileceği, stellar ve ethereum blockchainlerinin ev sahipliğinde bir yazılım geliştirme kiti (SDK) yapacağını açıkladı.

Kin’in çözüm ortağının başkan yardımcısı Dany Fishel, CoinDesk’e verdiği bir röportajda “SDK, tüm oyun geliştiricilerinin çekirdekte blockchain ve kin ile tasarlama yapmasına izin verecek.” dedi.

Fishel uygulamada bu durum, ekibin geliştiriciler için bir cüzdan ve pazar yeri getireceği anlamına geliyor diye açıkladı. Beta aşamasından çıktıktan sonra SDK, açık kaynak hale gelecek, Unity Asset Store ve Github üzerinde paylaşılacak.

Kuruluş, geliştirme kitinin geliştiricilere para kazanma araçları getirmek için tasarlandığını söylüyor ve üç özel kullanım alanını kolaylaştırmayı hedefliyor. Bunlardan ilki mobil oyunlarda eşler arası değer değişimi. Örnek olarak Fisher, oyuncuların oyun seviyelerinin veya diğer özelliklerin kilidinin açılması hakkında paylaşabilecekleri bilgiler için birbirilerini ödüllendirebileceklerini söyledi.

Oyuncu Dayanışması

Yazılım geliştirme kiti (SDK) ayrıca geliştiricilerin, hataları raporlayan ve geri bildirimde bulunan kullanıcıları uygulamanın iyi vatandaşları olarak ödüllendirmesini sağlamayı amaçlıyor.

Benzer şekilde geliştirme kiti, markaların oyuncularla etkileşime girmesine izin verecek ve oyuncuların marka anketleri doldurması karşılığında ödüllendirme sistemiyle başka bir para kazanma aracı sağlayacak.

Fishel aynı zamanda kuruluşun oyun endüstrisini neden kin ekosistemi için ideal bir temel katılımcı olarak gördüğü hakkında da konuştu.

“Genel olarak oyuncular kripto para birimleriyle olmak konusunda güçlü bir anlayışa sahipler.” diye açıkladı. “Oyun geliştiricileri teknolojiyi ve inovasyonu benimseyen ilk şirketlerdir. Bu yüzden onları özellikle bir kripto para birimini onaylamak için çok doğal bir kitle olarak görüyoruz.”

Fishel, kin’in oyun dünyasına entegrasyonunun daha büyük bir ekosistemin yaratılmasının sadece bir başlangıcı olduğunu ekledi. Geliştiriciler, kripto para birimini bir oyun bağlamında sunacak olsa da, kullanıcılar gemiye daha fazla ortak bindikçe bu parayı oyun dışında da harcayabilecektir.

Fishel, bir sonraki ortakların kim olacağını açıklamasa da, CoinDesk’e önümüzdeki haftalarda duyurulacak olan  “kullanıcılara para kazanma ve harcama yapmanın harika yollarını sağlayacak toplum odaklı uygulamalarla” işbirliklerini tahmin etmelerini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment