Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

”Özel Kripto Para Topluluğu” 6 Ayda Yarım Milyon Kullanıcıya Ulaştı!

Bir grup Stanford mezunu tarafından kurulan akıllı telefon odaklı kripto para ağı, kısa sürede yarım milyon kullanıcıyı aşarak zoru başardı.

Stanford Daily tarafından 16 Eylül tarihinde yayınlanan bir habere göre, Pi Network isimli proje bu yılın Mart ayında oluşturulmasından beri inanılmaz bir büyüme elde etti.

Pi Network temel olarak bir antropolog, iki bilgisayar mühendisi ve bir iktisatçı tarafından oluşturuldu. Ekibin ilk baştaki amacı ise ayrılmış ve bilinmeyen finans dünyasını daha yaygın bir kitleye ulaştırıp, insanları eğitmekti. Proje akıllı telefon odaklı bir kullanıcı arayüzünün yanı sıra, yenilikçi ”güvenlik çemberleri” isimli bir teknoloji kullandı.

Güvene Dayalı Blockchain Ağı

Ağda işlemci odaklı bir madencilik algoritması yerine, her bir kullanıcı başka bir kullanıcının güvenilirliğine kefil olarak sistemi güvene aldı. Bu da sistemi daha hafif yaparak bunun bir akıllı telefon uygulamasından bile erişilebilir olmasını sağladı ve minimal enerji gerekliliklerini gerçek kıldı.

Stanford Daily tarafından aktarılan bilgiye göre sosyal güven mekanizması temel olarak birbirine güvenen üyelerin bir güvenlik çemberi oluşturması ile başlıyor ve bu sayede işlemleri kayıt altına almak için küresel bir güven grafiği ortaya çıkıyor. .

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment