Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İki Haftada Yüzde 200 Yükselen PancakeSwap (CAKE) Nedir?

PancakeSwap (CAKE) istikrarlı bir şekilde gösterdiği yükseliş ivmesi ile 1 haftada yaklaşık %100 değerledi. CAKE bugün 2 dolar barajını aştı ve rekor kırdı. PancakeSwap ne işe yarar, CAKE token nedir?

PancakeSwap (CAKE) fiyatı son 2 haftada gösterdiği istikrarlı yükseliş ile art arda rekor tazelerken bugünkü artışı ile fiyatını 2 doların üzerine çıkardı. CAKE fiyatı yeni rekorunu 2,40 dolar olarak belirledi. CAKE yakaladığı ivme ile 1 günde %20 artarken 1 haftada ise %100’e yakın değerlendi. CAKE fiyatı 1 aylık zaman zarfında ise %260’dan fazla yükseldi.

PancakeSwap piyasa değerini 265 milyon dolara dayandırarak en değerli 100 kripto para arasına girmeyi başardı. Piyasa hakimiyeti %0,03’e çıkan CAKE için günlük ticaret hacmi ise 49 milyon doları aştı.

pancakeswap-CAKE-fiyat-grafik
CAKE fiyatı için 14 günlük fiyat değişimini gösteren grafik. Kaynak

PancakeSwap ve CAKE nedir?

Binance tarafından desteklenen PancakeSwap, BEP20 tokenları için swap işlemini gerçekleştirmek için kurulan merkeziyetsiz bir borsadır. PancakeSwap otomatik piyasa yapıcı (AMM) modele göre işlemlerini gerçekleştirmektedir. Borsa, kullanıcılarına hızlı ve ucuz işlemlerin yanı sıra likidite havuzları ile birçok şekilde pasif kazanç vadediyor.

DeFi alanında bir başka “yemek meme protokolü” olan PancakeSwap DEX, anonim geliştiriciler tarafından yaratılmıştır. Ethereum‘un SushiSwap’inin BSC versiyonu olan DEX, SushiSwap’ten farklı olarak stake makanizmaları da sunmaktadır.

Merkeziyetsiz borsanın yerel kripto parası CAKE olarak açıklanmıştır. Sınırsız arza sahip CAKE için dolaşımdaki arz 1 Şubat 2021 itibarıyla 109.7 milyondur. CAKE token PancakeSwap dışında Binance, Bithumb, Hotbit, MXC.COM ve BKEX borsalarında listelenmektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!