Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pantera CEO’su: FED’in Faiz Artışından Korunmak İçin En İyi Yer Kripto

Blockchain girişim fonu Pantera Capital’in CEO’su ve kurucusu Dan Morehead, ABD Merkez Bankası’nın faiz artırması durumunda kripto paraların sermaye depolamak için en iyi yer olacağını söyledi.

Hisse senedi ve kripto para yatırımcıları, FED’in %7,5’a yükselen enflasyonla mücadele edebilmek için önümüzdeki ay faiz artışı gerçekleşeceğini düşünüyor.

Kripto para piyasaları genellikle diğer borsalardaki hareketlerle kolerasyon içinde hareket ediyor. Fakat Morehead 16 Şubat tarihinde yaptığı röportajda; tahvillerin, hisse senetlerinin ve gayrimenkulün FED’in uygulayacağı politikadan çok etkilemeyeceğini düşündüğünü söyledi.

Geçtiğimiz yılın sonundan bu yana kripto para piyasasında yaşanan düşüşlere rağmen Pantera CEO’su kripto paraların FED politikasından kaçınmak için en iyi yer olduğunu söyledi. Röportajda ayrıca;

Bence bu piyasalar çok yakında ayrışacak ve yükselen faiz oranları hisse senetlerini ve gayrimenkulleri daha az çekici hale getirecek.

dedi.

Blockchain teknolojisinin nakit akışı odaklı olmadığını söyleyen Morehead, “Faiz oranı odaklı ürünlerden faklı davranabilir. Bence insanlar bir şeye yatırım yapacakken oranlar yükseliyorsa blockchain çekici olacak.” dedi.

 

Ayrıca CEO Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda bir bitcoin grafiği paylaşarak FED’in 5 trilyon dolar para bastığı dönemde bitcoin fiyatının ucuz olduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!