Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ukrayna, Rusya Gerginliği Sırasında Yeni Kripto Yasa Tasarısını Onayladı

Ukrayna parlamentosu Verkhovna Rada, “Sanal Varlıklar Üzerine” isimli yasa tasarısını ülkenin kripto para birimiyle ilgili mevzuatında bazı önemli değişiklikleri onayladı.

Ukrayna parlamentosu 17 Şubat tarihindeki genel kurul toplantısında kripto yasasını onayladı. Oylamaya katılan 365 milletvekilinin 272’si yasaya destek verdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky’in bazı önerilerini özel olarak onaylayan milletvekilleri, ülkenin kripto regülasyonları hakkında yetkili kurum olan Dijital Dönüşüm Bakanlığını da kaldırdı.

Tasarının güncellenmiş halinde regülatör kurum olarak, Ukrayna Ulusal Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (NSSMC) ve Ukrayna Ulusal Bankası (NBU) bulunuyor. NBU, kripto paraların değerlerini ve gelirlerini denetlemek amacıyla atanırken NSSMC, kripto para borsalarını ve diğer dijital varlık türlerini düzenlemek için atandı.

2019 yılında kurulan Ukrayna Dijital Dönüşüm Başkanlığı bakan yardımcısı Alex Bornyakov yaptığı açıklamada, ülkedeki kripto yasasının son değişikliklerini memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Blockchain4Ukraine Başkanı Konstantin Yarmolenko’ya göre, Devlet Başkanı Zelensky’i önümüzdeki 10 gün içinde yasayı yürürlüğe koyacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!