Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Para Piyasaları İçin Kritik Toplantı Jackson Hole Yarın Başlıyor: Kripto Paralar Üzerindeki Etkisi Nasıl Olacak

Bankacılık ve para piyasaları için büyük önem arz eden Jakson Hole toplantısı bu yıl 25-27 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. Konferansta Fed Başkanı Powell’ın da açıklamalarda bulunması bekleniyor.

Dünya merkez bankacılarının buluşacağı Jakson Hole konferansı bu yıl Kansas City’de 25-27 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. Söz konusu konferansta Fed Başkanı Jerome Powell‘ın 26 Ağustos Cuma günü 17.00’de (TSI) konuşma yapması bekleniyor.

Toplantı hem tahvil piyasaları hem de doğal olarak kripto para piyasaları için büyük önem taşıyor. Toplantıda açıklamalarda bulunacak Powell’ın faiz artırımlarına devam vurgusu yapması beklenirken eylül toplantısındaki faiz artırımının büyüklüğü konusunda ise bir ön bilgi vereceği tahmin edilmiyor.

ABD tahvil piyasalarında bu hafta satış ağırlıklı bir seyir izlenirken, bazı varlıklarda terse dönen getiri eğrisi resesyon korkularını beslemeyi sürdürüyor. Kripto para piyasalarına bakıldığında ise 1 haftadır satış baskısının ağır geldiği söylenebilir. Bitcoin, içinde bulunduğumuz haftaya %10’luk bir düşüş ile devam ederken Ethereum ise haftalık olarak %12‘lik düşüş ile piyasalarda işlem görmeye devam ediyor. Bir çok uzman yorumuna göre Jakson Hole toplantısının yarattığı bilinmezlik ortamı, yatırımcıları tüm risk varlıklarından uzak tutuyor ve satış yönlü baskıyı tetikliyor.

Piyasalarda, Fed’in eylül toplantısında 50 veya 75 baz puan artırıp artırmayacağı konusunda kararsızlıklar ve fikir ayrıklıkları olduğu biliniyor.  CME’nin FedWatch Aracı, %56,5‘lik bir oranla 50 baz puan artış olasılığını ve %43,5‘lik bir oranla da 75 baz puanlık artış olasılığını gösteriyor.

Powell’ın açıklamalarında enflasyon ve resesyon ikileminde kalan piyasalara Fed’in olası para politikası adımlarına ilişkin ipuçları beklenirken, söz konusu açıklamaların piyasalarda volatil hareketleri artırabileceği tahmin ediliyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!