Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur Yüksek Mahkemesi Three Arrows’un Sermaye Tasfiye Kararını Tanıdı

Singapur Yüksek Mahkemesi, serbest kripto para yatırım fonu Three Arrows Capital (3AC) hakkındaki sermaye tasfiyesi kararını tanıdığını açıkladı.

Bloomberg’in 24 Ağustos tarihli raporuna göre Singapur yüksek mahkemesi, İngiliz Virgin Adaların mahkemelerinin Three Arrows Capital (3AC) hakkında verdiği tasfiye kararını tanıdığını açıkladı. Karar, tasfiye sorumlusu Teneo’ya şirketin Singapur’da tutulan tüm finansal kayıtlarına erişme yetkisi veriyor.

Teneo alınan bu karar doğrultusunda, 3AC’nin Singapur’da bulunan banka kayıtlarına, kripto hesaplarına, diğer şirketlerdeki hisselerine ve mülklerine dair kayıtları inceleme hakkı elde ediyor.

Terra LUNA’nın çöküşüyle beraber büyük kayıplar yaşayan 3AC, 17 Haziran’da duyurduğu mali zorluğu aşamamış ve İngiliz Virgin Adaları’nda hakkında tasfiye kararı verilmişti. Tasfiye sorumlusu olarak atanan Teneo, 18 Temmuz tarihinde 3AC alacaklılarına yönelik bir toplantı düzenledi. Toplantıda şirketin, bireysel ve kurumsal yatırımcılara toplamda 2,8 milyar dolar civarında borcunun bulunduğu tespit edildi. Ayrıca şirketin kurucularında biri olan Zhu Su’nun şirketten 5 milyon dolarlık bir alacak talebinde bulunduğu da belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!