Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Parasını 37’e Katlayan Bitcoin Yatırımcısı: Herkes Lüks Araba Almıyor

Bitcoin yatırımını yaklaşık 5 yılda 37,5 kat arttıran Chris Sedgwick, yatırım hikayesini paylaştı. Siber güvenlik uzmanı olan Sedgwick, her erken dönem BTC yatırımcısının Lamborghini’ye binmediğine dikkat çekerek; aldığı mütevazı arabayı anlattı. 

İngiltere Yorkshire’da yaşayan Chris Sedgwick 2015 yılında Bitcoin satın almaya karar verdi. Bitcoin fiyatı o sırada yaklaşık 150 İngiliz Sterlini’ydi (yaklaşık 200 dolar) ve siber güvenlik uzmanı Sedgwick 2 bin sterlinlik BTC aldı. Sedgwick’in 2 bin sterlinlik yatırımı şu an %3650 oranında bir yükseliş ile 75 bin sterline ulaştı.

“Bitcoin bozdurup yemek almasam 210 sterlin daha zengin olacaktım”

Chris Sedgwick, yatırımının bu şekilde değerlenmesine ve 100 bin doları aşmasına rağmen parasını har vurup harman savurmamaya kararlı. Chris Sedgwick, şu ana kadar Bitcoin birikiminden yalnızca 25 bin sterlin çekti. Sedgwick’in beyanına göre bu parayı kredisinin bir kısmını kapamak, mütevazı bir araba satın almak ve 3.54 sterline denk gelen bir yemek almak için harcadı.

Siber güvenlik uzmanı o dönem 3.54 sterline denk gelen 0,0073 Bitcoin’ini bozdurarak, kripto paralardan gelen fonu harcayıp harcayamadığını denemek üzere bir sandviç satın aldı.

“O Bitcoin’i bozdurmasaydım, şu an 210 sterlin daha zengin olacaktım. Sandviç cidden güzeldi fakat şu an 200 sterlini düşününce… Eğer o dönem hepsini kredi kartıma aktarmış olsaydım, hepsi yemeğe gidebilirdi.”

200 sterlinlik sandviç dışında ev kredisinin 3 bin sterlinini kapamaya karar veren Sedgwick, bir de Skoda Octavia satın aldı.

“Arabanın VRS versiyonunu bile değil, sadece standart modelini aldım.”

bitcoin-yatirimi
Chris Sedgwick. Kaynak

Erken BTC yatırımcılarının hepsi Lamborghini’ye binmiyor

Chris, Bitcoin için erken yatırım yapan herkesin aktarıldığı gibi Lamborghini’lere binmediğini ve özel adalarda yaşamadığını anlattı. Sedgwick, kimi erken dönem yatırımcılarının kendisi gibi mütevazı yatırımlar yaptıklarını; kârlarını ‘sıkıcı’ bir araba almak veya ipotek ödemek gibi mantıklı şekilde kullandıklarını söyledi.

Chris geri kalan 50 bin sterlini ile hala mantıklı harcamalar yapmayı planladığını anlattı. 30’lu yaşlarının ortasında olan Sedgwick, Bitcoin yatırımının şu an kredisinin tamamını ödeme imkanı sağladığını fakat bunun için Bitcoin’lerini bozdurmayı düşünmediğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!