Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Paribu Algorand’ı (ALGO) Borsada Listeliyor

Kripto para borsası Paribu, yatırımcıların çarşamba günü saat 16:00 itibarıyla Algorand (ALGO) ile alım-satım yapabileceklerini duyurdu. Paribu’da cüzdanı bulunan ve halihazırda Algorand sahibi olan yatırımcılar, hesaplarına önceden para göndermeye başlayabiliyor.

CoinGecko verilerine son 24 saat içerisinde 229 milyon dolar değerinde ticaret hacmi bulunan Paribu, yakın zamanda Zilliqa’yı (ZIL) borsaya eklemesinin ardından Algorand (ALGO) işlemlerini de başlatacak. Yatırımcıların, Türk lirası ile alım-satım yapabilmesi bekleniyor.

3.3 milyar doları aşkın piyasa değeri ile en büyük 40 kripto paradan biri olan ALGO, yazım sırasındaki son 24 saat itibarıyla %15’ten fazla değer kazanmış durumda ve 1,08 dolardan işlem görüyor. ALGO fiyat rekorunu 2019 yılında, 3,56 dolar ile kırmıştı.

Kısaca: Algorand (ALGO) nedir?

Bir akıllı sözleşme platformu olan Algorand, 2019 yılında bilgisayar bilimcisi Silvio Micali tarafından kuruldu. Açık kaynaklı bir blockchain olan Algorand, proof-of-stake algoritmasını kullanıyor ve saniyede 1.000’den fazla işlem kapasitesi olduğunu beyan ediyor.

Algorand’ın blockchaini; iki katmandan oluşuyor. Bunların ilkinde akıllı sözleşmeler kullanılabiliyor, yeni dijital varlıklar üretilebiliyor ve farklı varlıklar arasında atomic swap yapılabiliyor. İkinci katman, daha karmaşık akıllı sözleşme ve dApp (merkeziyetsiz uygulama) çalışmaları için tasarlandı.

ALGO, bu ağın standart kripto parası olarak geçiyor ve staking yoluyla blok onaylayanlara ödül olarak dağıtılıyor. Sirkülasyonda 3 milyardan fazla ALGO bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!