Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Paribu Papara ve İninal İşlemlerini Durduruyor

Kripto para borsası Paribu, 30 Nisan’da yürürlüğe girecek kripto varlık yönetmeliği sebebiyle Papara ve İninal işlemlerinin duracağını açıkladı. Kullanıcılar, 29 Nisan saat 18:00’den sonra bu ödeme kanallarıyla işlem yapamayacaklar.

TCMB’nin 16 Nisan’da yayımlanan Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik”i, 30 Nisan 2021’de yürürlüğe girecek. Bu tarihten sonra ödeme ve elektronik para kuruluşları aracılığıyla kripto para platformlarına para gönderilemeyecek.

İşlemler yarın 18:00’de duracak

Paribu, Papara ve İninal ile Türk lirası yatırma ve çekme için sağlanan entegrasyonun yönetmelik yürürlüğe girmeden 1 gün önce, 29 Nisan saat 18:00’de sonlanacağını duyurdu. Binance, ödeme kanallarının yarın 14:00’te kapanacağını açıklamıştı.

Paribu’nun çarşamba günkü duyurusuna göre kullanıcılar Akbank, Ziraat Bankası, Yapı Kredi Bankası, Vakıfbank ve Fibabanka aracılığıyla işlem yapmaya devam edebilecekler.

Borsa CEO’su Yasin Oral, TCMB’nin aldığı kararın ardından “Elektronik para şirketlerinin transferi, bizim toplam transferlerimiz için çok küçük bir hacim kaplıyordu.” demişti.

Şu ana dek Paribu’nun yanı sıra Bitexen ve BtcTurk gibi borsalar ülkedeki kripto para düzenlemeleri ile ilgili açıklamalar yapıp, süreç boyunca iş birliği yapmaya hazır olduklarının mesajını verdiler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!