Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Paris Hilton Kedisinin Tablosunu 40 ETH’ye Satışa Çıkardı

Dünyanın en büyük otel zincirlerinden olan Hilton’un mirasçılarından Paris Hilton, kripto para sektörüne bir şekilde dahil olan en yeni ünlü isim oldu. Paris Hilton Ethereum tabanlı açık arttırma platformu Cryptograph için kedisinin tablosunu 40 ETH karşılığında satışa çıkardı.

Hilton’un satışa çıkardığı tabloda yer alan kedisinin Munchkin olduğu biliniyor. Cryptograph tarafından yapılan açıklamada bunun Paris Hilton’un ilk NFT’si (non-fungible token) olduğu belirtildi. NFT’ler yani ERC-721 tabanlı token’lar genellikle sanat eserleri veya buna benzer koleksiyon ürünleri için kullanılmakta. Bir varlığın NFT’sinin olması bunun eşsizliğini garanti altına alıyor.

Paris Hilton’un Çizdiği Tabloyu ETH Ağında Satışta

Tablo direkt Paris Hilton’un kendisi tarafından oluşturuldu ve bunu bu kadar özel yapan unsurun da Paris Hilton’un elinden çıkması olduğu ifade ediliyor. 12 Ağustos tarihinde satışa çıkartılan eser, toplamda 4 teklif aldı ve Adirolls takma ismini kullanan bir kişiye 40 ETH karşılığında 15 Ağustos tarihinde satıldı. Gizemli kişi bundan önce de Roger Ver ve Ethereum Foundation araştırmacısı Vlad Zamfir’in eserlerini satın almıştı. Zamfir’in eserine 7 ETH, Roger Ver’in eserine ise 25 ETH ödeyen kişi bugüne kadar üç eser için toplamda 72 ETH ödemiş oldu.

Cryptograph’ın ilk eserinin ise Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin tarafından oluşturulduğu biliniyor. Vitalik 11 Temmuz tarihinde bu eseri 77,35 ETH karşılığında yani yaklaşık 33.300 dolara sattı. Adirolls ise o tarihlerde bu eser için 70 ETH’lik bir teklif vermiş ancak başarılı olmamıştı.

Paris Hilton’un yaptığı eserin satışından elde edilen bedel, Los Angeles Regional Food Bank, Meals on Wheels ve Backpack Bed for Homeless isimli üç  yardım kurumuna bağışlanacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment