Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin, Satılan Rekor Miktarda ETH İle Ne Yapıldığını Açıkladı

Ethereum kurucu ortaklarından Vitalik Buterin, ETH/USD işlem çifti tüm zamanların rekorunu kırdığında satılan ETH’lerin tam olarak ne için kullanıldığını sonunda açıkladı. Kripto para piyasasının toplam değeri yarım trilyon dolara ulaştığında yani 2017 yılının Aralık ayında, Ethereum Foundation da tartışmalı bir karara imza atarak 70.000 ETH satmıştı. 

Vitalik Buterin ise Thiel Capital yöneticisi Eric Weinstein ile gerçekleştirdiği güncel röportajında, bunları satarak ne yaptıklarını açıkladı. Ethereum Foundation‘ın 70.000 ETH satması için kendisinin ikna çalışmaları başlattığını belirten Buterin, bunun iyi bir karar olduğunu vurguluyor.

70.000 ETH Ne İçin Satıldı?

Buterin açıklamasının devamında o tarihlerde bunun Ethereum Foundation‘ın paraya sıkıştığı için attığı bir hamle olduğunun düşünüldüğünü belirtti. 100 milyon dolarlık likidite elde ettiklerini belirten ünlü kurucu, bunun Ethereum yol haritası ve altyapısının geliştirilmesi için harcandığını itiraf etti.

Buterin bunun yanı sıra kendi fonlarını da o tarihlerde sattığını ancak bunları 1.400 dolarlık rekor seviyeden değil, 700 dolar seviyesinden elden çıkarttığını iddia etmekte. Buterin fonlarının yaklaşık olarak 30.000 ETH’lik kısmını ise bağışlara harcadığını ifade etti.

O tarihlerde ortaya çıkan spekülasyonlardan bazıları Buterin’in ETH satıp Bitcoin aldığını iddia ediyordu. Buterin ise bunları yalanlayarak 2017 yılından beri hiç BTC yatırımı yapmadığını ve BTC’ye “elini sürmediğini” vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment