Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pascal Boyart’ın Yaptığı 1.000 Dolarlık Bitcoin Bulmacası Çözüldü!

Fransa‘da başlatılan Sarı Yelekliler harekatı direkt olarak Bitcoin ile bağlı olmasa da, kripto para birimleri ve blockchain teknolojisi de yenilikçi teknolojiler olmaları nedeniyle bu harekatın bir parçası olarak görülmeye başlandı.

6 Ocak tarihinde daha önce yaptığı grafitiler ile de ünlenen kripto para yanlısı sanatçı Pascal Boyart, kendisinin yaptığı bir eseri Twitter üzerinden tanıttı ve ilgili görselin içerisinde Alistair Milne’nin de yardımları ile birlikte gizli bir özel anahtar gizlediğini açıkladı. Pascal’ın açıklamalarına göre söz konusu özel anahtar, içerisinde 0.26 BTC içeren – o tarihlerdeki değeri 1.000 dolardı  – bir cüzdana açılıyordu.

Olaydan 1 hafta sonra ise, birçok medya kanalının görseli yayınlaması ile Pascal yeniden Twitter üzerinden birisinin ilgili bulmacayı çözdüğünü açıkladı. Blockchain üzerindeki block gezgini ile fonların çekildiğini doğrulayan Pascal’ın açıklamasından bir saat sonra ise, Twitter kullanıcıları Antoine ve Brito, Pascal’a cevap verip kendilerinin bulmacayı çözen kişiler olduğunu vurguladı.


Antoine, ‘suç ortağı’ ile birlikte yarışı kazanmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti ve Sarı Yelek harekatı hakkında da çeşitli açıklamalarda bulundu. Kendisini blockchain teknoloji mühendisi olarak tanıtan Antoine, küçük ipuçları verdi ve önümüzdeki günlerde sırrı nasıl  bulduğunu açıklayacağını ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment