Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Paypal ve Coinbase Bu Vergi Şirketine Yatırım Yaptı

Kripto para borsası Coinbase ve ödeme devi PayPal, kripto paralar için vergi otomasyonu yazılımı sağlayan TaxBit adlı şirkete yatırım yaptı. Duyuruda, TaxBit’in mevcut yatırımcısı olan Winklevoss Capital’den de yeni yatırımlar almaya başladığı ifade edildi.

Yapılan basın açıklamasında, TaxBit’in Coinbase ve PayPal şirketlerinden alacağı yatırımın şirkete büyük katkısı olacağından bahsedildi. Bununla birlikte, açıklamada TaxBit gibi yazılım firmalarının kripto paraların benimsenmesinde olumlu bir etkisi olduğu söylendi. Şirketlerin TaxBit’e ne kadar yatırım yaptığı konusunda ise herhangi bir bilgi verilmedi.

Bu gelişme özellikle PayPal’a yarayabilir

Coindesk’in haberinde, bu gelişmenin özellikle PayPal için önemli olabileceği ifade edildi. Buna gerekçe olarak da PayPal ile kripto para işlemleri yapan müşterilerin vergi konusunda problemler yaşayabilme ihtimalinin olması gösterildi.

TaxBit CEO’su Austin Woodward, açıklanan yatırım haberinin ardından öncelikle müşterilere, ortaklara ve yatırımcılara teşekkür etti. Ardından Woodward, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Yapılan bu yatırımlar, şirketimizin sunmuş olduğu kripto para vergilendirme yazılım teknolojilerinin gelişmesinde ve hedeflerimize ulaşmada büyük katkı sağlayacak.”

TaxBit nedir?

TaxBit, kripto paraların benimsenmesini artırmak ve vergi konusunda kripto para piyasasına yardımcı olmak için birçok uzman tarafından kuruldu. Geliştirilen yazılım; kripto para borsaları, yatırımcılar ve binlerce kripto para kullanıcısı tarafından kullanılıyor.

TaxBit yazılımı, iki ana uygulaması olan TaxBit Enterprise ve TaxBit Consumer aracılığı ile kripto para işlemlerinde uygulanan vergilerin hesaplanarak raporlanmasını sağlıyor. Bunu yaparken de tüm işlemleri otomatik hale getirerek kullanıcı deneyimini geliştirmeye devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!