Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal’ın Politika Değişiklikleri Tüketicileri Kripto Para Birimlerini Kullanmaya Yönlendirebilir

Çevrimiçi ödeme yapmak birçok farklı yolla gerçekleştirilebilir. Kripto para birimleri de bu yollardan biri ve bu konudaki rolüyle artan bir önemi bulunmakta. Kripto para birimlerinin PayPal benzerlerinin tacını alması bir gecede gerçekleşmeyecek. Bütün bunlara rağmen PayPal herkesin beğenmeyeceği bazı politika değişiklikleri yapıyor.

Paypal’ın Politika Değişiklikleri

Çevrimiçi ödeme işlemcileri rakiplerini dikkatlice takip etmelidir. Bu durum ayrıca adil olan bazı kişileri rahatsız edebilecek politika değişiklikleri yapmayı da içerir. PayPal için yeni doğrultu oldukça basit. ABD dışına para göndermek için değişken oranlı fiyatlandırma kaldırılıyor. Bunun yerine parayı alacak olan insanlar, ikamet ettikleri şehirlere göre ayırt edilecek ve her işlem başına 4.99 dolara kadar çıkabilen ve miktara göre değişmeyen sabit bir ücret alınacak.

Bu da yetmezmiş gibi kredi ve banka kartı kullanıcıları için ekstra bir kural var. Aynı sabit ücret uygulanacak ve bunun üzerine para birimine göre sabit bir ücret ve işlem tutarının %2.9’u ilave bedel talep edilecek. En iyi durumda 2.99 dolar sabit ücretle bir ülkeye 100 dolar para yollanırsa, net olarak 92 dolar ya da daha azı alıcıya ulaşmış olacak. Bu yeni program düzenli olarak PayPal altyapısıyla para transfer eden kullanıcıların pek de hoşuna gitmeyecek gibi gözüküyor.

Bu durumun hizmet üzerinden yapılan satın alımlar için geçerli olmadığını belirtmek gerekiyor. Durum yalnızca arkadaşlarına ya da ailesine para gönderen kullanıcılarla ilgili. Satın alma dışında kalan herhangi bir işlem bu politikaya tabi olacak. Haliyle politika değişikliği PayPal’ı arkadaşlar ya da aile üyelerine para gönderme konularında daha az elverişli bir seçenek haline getiriyor. Değişiklik insanları PayPal yerine alternatif çözümlere yönelmeye itebilir.

Politika değişikliği kripto para birimlerinin kullanımını arttıracak mı?

Şimdiye kadar PayPal para transferi sektörünü bir dereceye kadar etkilemişti. Özellikle havale söz konusu olduğunda, servis yeterli bir alternatif sunmakta. Bu yeni değişiklikler insanları para transferi konusunda yeni alternatifler aramaya zorlayacak. Özellikle doğrulanmamış kullanıcıların para göndermek ve ödeme yapmak gibi işlemleri gerçekleştiremesiyle birlikte işler doğru yönde ilerlemeyecektir.

Diğer havale yöntemleri şüphesiz bu politika değişikliklerinden faydalanacaktır. TransferWise gibi firmalar PayPal’dan biraz daha ucuz ancak yine de pahalılar. Kripto para birimleri bu durumda olumlu bir etki yaratabilir. Geleneksel çözümlerin aksine, Bitcoin ve benzerleri herhangi bir sınıra sahip değil ve yurtdışına para göndermek konusunda çok daha ucuz bir alternatif olabilir.

Daha da önemlisi kripto para birimi kullanımı çok fazla kişisel bilgi gerektirmez. Bir cüzdan adresi kurma ve doğru yazılımı yükleme meselesinden öte değildir. Kripto para birimini fiat para birimine çevirmek bir KYC prosedürü içerebilir ancak borsalar bu taleplerin hızlı bir şekilde işlenmesinde daha iyi hale gelmektedir. PayPal önümüzdeki yıllarda kripto para birimlerinin daha geniş çevrelerde benimsenmesinin önünü açabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment