Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pekin’in Veri Merkezlerinde Kripto Madenciliği Yapılıp Yapılmadığı Denetleniyor

Pekin Belediyesi Ekonomi ve Bilgi Teknolojileri Bürosu, şehir genelindeki veri merkezlerinde kripto para madenciliği yapılıp yapılmadığını denetlemeye başladı.

Pekinli yetkililer, hangi veri merkezlerinde kripto para madenciliği yapıldığını görebilmek adına tahkikat başlattılar.

South China Morning Post’un aktardıklarına göre Çin’in önde gelen üç telekom operatörü, incelemeye alınmış durumda.

Enerji tüketimi ölçülmeye çalışılıyor

Veri merkezi operatörlerine gönderilen belgede, kripto para madenciliği yapıp yapmadıkları, geçen yıl içerisinde ne kadar enerji tükettikleri, bu miktarın şimdiye dek tükettikleri toplam enerji miktarının yüzde kaçına denk geldiği soruluyor.

BlocksBridge CEO’su Nishant Sharma Pekin’deki bu adımın, ülke genelinde karbon emisyonunu azaltmak için yürütülen çalışmalar kapsamında atılmış olabileceğini söyledi.

Bazı madencileri paniğe soktu

Dünyanın en büyük kripto para madenciliği tesislerinin bir kısmı, Çin’in İç Moğolistan, Sichuan, Xinjiang gibi bölgelerinde konumlanıyor.

Bu hafta Nature Communications dergisinde yayımlanan bir makaleye göre Çin’de kripto para madenciliği için harcanan enerjinin, 2024’te 297TW/h düzeyine çıkıp pik yapması bekleniyor.

Hükümet, karbon emisyonundaki artışı 2030’dan önce durdurmayı ve 2060’a kadar karbon nötr olmayı hedefliyor.

Çinli gazeteci Colin Wu, Pekin’deki incelemenin “paniğe yol açtığını” ancak bunun yalnızca bilgi almak için yürütüldüğünü söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!