Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yarım Milyon Dolarlık Kripto Para Çalan Meiggs Suçunu İtiraf Etti

ABD Adalet Bakanlığı, 23 yaşındaki Eric Meiggs’i sosyal medya hesaplarını hackleyerek yüz binlerce dolar değerinde kripto para çalmaktan suçlu buldu. Meiggs, en az iki yıl hapis cezasıyla karşı karşıya.

Mahkeme belgelerine göre, suçlu Eric Meiggs bir veya daha fazla kişiyle kurbanları dolandırdıklarını itiraf etti. Meiggs ve diğer hackerların hedefi, büyük miktarda kripto parası olan kişiler ve yüksek değeri olan ya da OG (orijinal gangster) diye tabir edilen sosyal medya hesapları oldu.

FBI ve IRS Criminal Investigation, olayla ilgili araştırma yapmayı sürdürüyor.

500 bin dolarlık kripto para çalınmış olabilir

Hackerlar, SIM-swapping (SIM kart takası) yöntemiyle kurbanların telefon numaralarını kendi telefonlarına aktardı. Bu dolandırıcılık yöntemiyle kurbanların çevrim içi hesaplarını ele geçirerek kripto para, sosyal medya hesap adları gibi değerli şeyleri ele geçirdiler.

İddianameye göre, Eric Meiggs ve çalıştığı diğer hackerlar en az on kişiden 530.000 dolarlık kripto para çaldı ya da çalmaya teşebbüs etti. Aynı zamanda Meiggs’in iki kurbanın sosyal medya hesaplarını ele geçirdiği belirtiliyor.

Eric Meiggs; komplo kurmak, dolandırıcılık, kimlik hırsızlığı gibi yedi ayrı suçtan yargılanacak. Federal bölge mahkemesinin vereceği cezalarla birlikte en az iki yıl hapis cezası alması beklenen Meiggs’in 15 Eylül’de hüküm giymesi planlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!