Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Peter Brandt Bitcoin İçin Kilit Formasyona Dikkat Çekti: Düşüş Devam Edecek Mi?

Deneyimli trader ve analist Peter Brandt, Bitcoin’de (BTC) oluşan formasyona dikkat çekerek düşüşün derinleşebileceğini öne sürdü.

Peter Brandt 24 Mayıs tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, günlük Bitcoin grafiğinde oluşan kısa vadeli düşüş formasyonunu vurguladı. Analist, tamamlanışına göre bayrak veya flama olabileceğini öne sürdüğü formasyonun onaylanması durumunda %15’in üzerinde düşüş yaşanabileceğini ima etti. Brandt konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Bu bir flama veya bayrak olarak bilinir ve orta noktanın yükseklerinin üzerinde reddedilmedikçe kısa vadeli düşüş etkileri vardır.

Analist, formasyonun üst kısmına denk gelen ve ortalama 27.500 dolar bandına tekabül eden direncin güçlü bir şekilde kırılamaması durumunda fiyatın aşağı yönlü hareket etmek isteyeceğini ima ederken 26.600 dolar altı bir günlük kapanışın beraberinde daha derin bir düşüşü tetikleyebileceğini gözler önüne serdi.

Resim

Brandt formasyonun kısa vadeli bir etkisi olduğunu dile getirmiş olsa da geçtiğimiz haftalarda Bitcoin günlük grafiğinde ortaya çıkan bir omuz baş omuz (OBO) formasyonuna işaret ederek fiyatın 23 bin dolar seviyelerine düşebileceğini belirtmişti.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %4,6 değer kaybeden Bitcoin, son 24 saat içerisinde %3,5 düşüş yaşayarak yazım itibariyle 26.340 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Brandt, 22 Mayıs tarihli bir başka gönderisinde Bitcoin fiyatında bir düşüş yaşanabileceğini fakat bunun daha güçlü bir yükseliş öncesi düzeltme niteliği taşıyacağını öne sürmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!