Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Peter Schiff’in Şirketi Artık Bitcoin Cash’i Kabul Edecek

Bu hafta Bitcoin Cash topluluğu, ünlü ‘gold bug’ Peter Schiff’in Bitcoin Cash’i kabul edeceğini öğrendiğinde şaşırdı.

Bitcoin Ekonomisine ‘Dijital Peluş Oyuncaklar’ Diyen Adam Artık Bitcoin Cash’i Kabul Ediyor

Ünlü iktisatçı ‘gold bug’ Peter Schiff uzun bir süredir Bitcoin düşmanıydı. Schiff, Bitcoin’in değersiz olduğuna inanıyor ve geçici bir trend olarak görüyordu. Geçtiğimiz yaz, Schiff kripto para piyasa sinyallerinin yanlış olduğu hakkında Max Keiser’le tartışmaya girmişti. O zamanlar Schiff Max Keiser‘e :

“Bitcoin yaratılıyor evet, fakat onun gerçek bir değeri yok; sadece kadere bağlı durumda. Eğer birisi Bitcoin’inizi istemiyorsa onunla yapabileceğiniz hiçbir şey kalmaz, değil mi?” 

diye sormuştu.

Ancak, Schiff Bitcoin’den nefret etmesine rağmen yine de ödeme işlemcisi Bitpay aracılığıyla onu kullanıyor. Washington DC’de gerçekleştirilen Libertycon konferasında, Schiff seyircilere, Sterlin Lujan’la tartışması sırasında elindeki parayı anında itibari paraya dönüştürdüğünü söyledi.

Schiff Gold Artık Piyasaya Daha Farklı Yaklaşıyor

Schiff Gold şirketi artık merkezi olmayan kripto para birimi Bitcoin Cash’i (BCH) kabul ediyor. Schiff Gold BCH’yi ödeme işlemcisi Bitpay yoluyla kabul ediyor olsa da, şirket değerli metallerin varlık açısından güvenli bölge olduğunu düşünüyor. Şirketin web sitesinde:

“Fiziksel değerli metalleri, uzun vadeli güvenli bölge varlığı olarak kabul ediyoruz ve müşterilerimizin spekülatif yatırımlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz.”

açıklaması yayınlandı.

“Ancak biz yine de para ve takas işlemleri için bir serbest piyasa yaklaşımını destekliyoruz ve bitcoini geçerli bir ödeme sistemi olarak kabul ediyoruz- Bitcoin işlemlerinizde Bitpay ile çalışıyor olmaktan gurur duyuyoruz.”

Bitcoin Cash destekçileri, BCH’yi kabul eden birçok değerli metal şirketi olduğundan Schiff Gold’un da BCH’yi kabul etmesine sevindi.  Şu anda Bitcoin Cash’i kabul eden külçe satıcıları arasında JM Bullion, Silvergoldbull ve Apmex de bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment