Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nijeryalı Denetleyici, İnsanları Sigortalı Olmadıkları Gerekçesiyle Kripto Para İşlemlerine Karşı Uyarıyor

Yerel haber merkezi Business Post Nigeria’nın da 23 Mart’ta bildirdiği üzere Nijeryalılar, Nijerya Mevduat Sigorta Kurumu (NDIC) tarafından kripto para kullanımlarına karşı uyarıldı. Nijerya Merkez Bankası (CBN), kripto paraları meşru para olarak tanımıyor.

Gazete aynı zamanda: “Nijerya’da çeşitli devlet kurumları vatandaşları yeni para birimine karşı uyarmıştı.” da diyerek bunun hükümet kanadından kripto paralara karşı yapılan ilk uyarı olmadığını söyledi.

NDIC’deki Araştırma Departmanında yönetici olan Adikwu Igoche, kripto para birimlerinin CBN tarafından onaylanmadığını ve bu nedenle “NDIC tarafından sigortalanamadıklarını” söyledi.

Igoche, 23 Mart Cuma günü 29. Enugu Uluslararası Ticaret Fuarı’nda Nijerya Haber Ajansı’na (NAN) verdiği röportajda dijital paraların “altın veya kıymetli mücevher gibi herhangi bir fiziki emtia tarafından desteklenmediğinden”, CNB veya başka bir ülkenin merkez bankası tarafından sağlanan para birimleri veya madeni paralarla aynı kategoriye ait olmadığını savundu.

Igoche, Nijerya vatandaşlarının sadece fiziksel anlamda bir çıkartma ile “NDIC tarafından sigortalandığını” gösteren finans kurumlarını kullanmaları gerektiğini belirtti, NDIC’in fuarda vatandaşlara, bankaları kapandıklarında ne yapmaları gerektiği konusunda yardımcı olacak bir standa sahip olduğunu da ekledi.

Avrupa Birliği’nden Birleşik Arap Emirlikleri‘ne kadar dünyanın dört bir yanındaki ülkeler, tüketicilere kripto para ve ICO yatırımları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Bununla birlikte Cointelegraph, geçtiğimiz yılın ekim ayında Nijerya hükümetinin, ülkede teknolojiyi geliştirmek için birkaç Blockchain kuruluşu ve girişimiyle aktif olarak etkileşimde bulunduğunu bildirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment