Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İlk Wallstreet Bitcoin Fiyat Analizini Yayınlayan Yönetici Blockchain Yatırım Fonuna Ortak Oluyor

Bloomberg ekonomi kanalının 20 Mart’ta yayınladığı habere göre, Wall Street’s Wedbush Securities (WSWS) eski başkanı olan Sheri Kaiserman, Blockchain yatırım fonu ve danışmanlık şirketi kurabilmek amacıyla şirketten ayrıldı.

Kaiserman, geleneksel finans dünyasında bir Bitcoin öncüsü olarak görülüyor-2013’te, o sırada bunu yapan ilk Wall Street şirketi olan Bitcoin (BTC) değerinin analizini onaylayan Wedbush Securities‘in hisse senedi başkanıydı. 2014 yılında, Wedbush Securities ayrıca Coinbase’in kripto para cüzdan ve borsa servisini kullanmaya başlayarak müşterilerine BTC ile ödeme olanağı sağladı.

Bloomberg’le yaptığı bir röportajda Kaiserman, Blockchain’e asıl ilgi duyma nedeninin “aracıları ortadan kaldırmak” olduğunu belirtirken, şunları da söyledi:

“Tanrım, bu yeni bir dünya!”

Kaiserman’ın yeni Blockchain yatırım fonu olan Maco.la, Strome Management Investment (SMI) tarafından 6 milyon dolarlık bir fon sağladı ve basın bültenine göre toplam olarak 40 milyon dolarlık bir artış hedefine ulaştı.

Beş kurucusundan ikisi kadın olan Los Angeles merkezli Danışmanlık Şirketi ve Fonu SMI, Blockchain teknolojisinin kullanımıyla işlerini en uygun hale  getirmek ve hızlandırmak isteyen yatırımcılara sermaye ve kaynak yatırımı yapıyor. Fon şimdiden, biri kripto para dostu Silvergate Bank‘ın holding şirketinde olmak üzere üç önemli yatırım yaptı.

Maco.la’nın CEO’su Ron Reed, Blockchain alanı için “gelişmekte olan bir endüstri, yeterli olmayan sermaye, yaşanılabilir teknoloji ve yetenekler” olduğunu söylerken, Maco.la’nın bu problemleri çözme odaklı olduğunu şu sözlerle belirtti:

“Gelişmekte olan ve blockchainle ilgilenen şirketler ile işbirliği yaparak, minimum geçerli ürünleri ve blockchain teknolojisini iş modellerine tanıtmak isteyen yerleşik şirketlerin yanı sıra, onları geliştirmek ve hızlandırmak. ”

Şirketin yaptığı basın açıklamasında, fonun liderlik ekibinin kripto endüstrisi için düzenlemelere açıklık getirmek amacıyla da ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile birlikte çalışılacağına da dikkat çekiliyor. Kaiserman bunun olumlu bir gelişme olduğunu belirtirken, Bloomberg’e şunları söyledi:

“Bu düzenleme herkesi korkuturken, zamanla alan için geçerlilik kazanacaktır.”

Maco.la’nın işinin SEC menkul kıymet yönetmeliğine uygun olduğundan emin olmak için fonun bir menkul kıymet avukatını elinde tuttuğunu da ekledi. SEC şu anda bir kripto para birimi araştırması yürütüyor ve kripto para birimleriyle ilişkili yaklaşık 100 adet hedge fonunu inceliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment