Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, Kripto Para ile Alakalı 100’den Fazla Hedge Fonunu İnceleyecek

Türkiye saatiyle bugün sabaha karşı Amerikan basınında çıkan haberlere göre, Amerika Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto paralar ile alakalı 100’den fazla hedge fonunu araştırmaya alacak.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, SEC’in bu incelemesinin, diğer kripto para alakalı soruşturmalardan ayrıldığı belirtilirken, araştırma ekibinin bu hedge fonlarında bir şüpheli hareket olup olmadığına da bakacağı ifade edildi. Ancak, SEC’in bu incelemedeki temel amacının, kurumun; kripto paralar ile alakalı tutumunun ne olacağını belirtmek olduğu da gelen haberler arasında.

Konuyla ilgili konuşan Schulte Roth & Zabel LLP adındaki bir hedge fonu danışma firmasında çalışan Marc Elovitz, şu ifadeleri kullandı:

”Bu incelemenin, SEC için önemli olduğunu düşünenlerdenim. Bence, bu sayede yeni teknolojiler ve gelişmeler ile ilgili çok çeşitli ve güzel bilgilere sahip olma şansları olacak.”

İncelemenin önümüzdeki iki ay içinde başlayacağı kaydedilirken, araştırma heyetinin odaklanacağı ana noktanın; hedge fonunu yöneten kişilerin, yatırımcılara tavsiye ettiği kripto paralar ile, yatırımcıların aldığı kripto paraların uyuşup uyuşmadığına bakmak olduğu belirtiliyor. SEC’in aynı zamanda yatırımcılara verilen risk tavsiyeleri ile birlikte, çeşitli diğer dökümanlara da ulaşarak bunları değerlendireceği kaydedildi.

Kurumun şu aşamada en az 100 adet Hedge fonunu tespit ettiği belirtilirken, ileride diğer firmaların da doğrudan olmasa da alakalı fonlarının tespit edilmesi halinde, onların da incelemeye alınabileceği bilgisi paylaşıldı.

SEC, bilindiği üzere bu fonları yöneten kişiler hakkında düzenleme yapma ve bu özel fonları araştırma hakkına sahip. Amerika Birleşik Devletleri’nde 2017 yılında tam 84 yeni kripto para alakalı hedge fonunun kurulduğu biliniyor.

Son dönemde kripto para ticareti ile alakalı aldığı önlemler ile gündeme gelen SEC, son olarak da yatırımcıları uyararak; aldıkları token veya kripto paraların muhakkak SEC tarafından kayıtlı olması gerektiğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment