Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Peter Schiff’ten Bitcoin İçin SEC Senaryosu: Bunlar Olursa Fiyat Sert Düşer!

“Altın Böcek” lakaplı ünlü ekonomist Peter Schiff, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF) geleceğine ilişkin dikkat çeken bir teori ortaya attı.

Peter Schiff 17 Ocak tarihli sosyal medya paylaşımında, spot Bitcoin ETF’lerinin ABD’de yaşayabileceği olası problemlere değindi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’in dev şirketler tarafından köşeye sıkıştırıldığı ve kamuoyu baskısı sonucunda spot Bitcoin ETF’lerini kabul ettiğini öne süren Schiff, ilerleyen süreçte SEC’nin adeta bir intikam arayışına girebileceğini vurguladı.

Schiff, SEC’nin Bitcoin ETF işlem maliyetlerini önümüzdeki süreçte yasal yollardan önemli ölçüde artıracağını ve buna paralel olarak ETF’lerin kullanım alanlarını baltalayacağını ifadelerine ekledi.

Tüm bu spot Bitcoin ETF sabotajının günün sonunda fiyatta ciddi bir düşüş yaratacağını öne süren deneyimli isim açıklamasının detaylarında şu ifadelere yer verdi:

GaryGensler Bitcoin ETF’lerini köşeye sıkıştığı için onaylamak zorunda kaldı. Fakat yakın zamanda Bitcoin işlemlerinin maliyetini önemli ölçüde artıracak ve “kullanım” alanını daha da baltalayacak. Bu durum neticesinde fiyatta keskin bir düşüş yaratacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!