Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su XRP ETF’i, SEC ve Şirketin Halka Arzına Dair Açıklama Yaptı!

Ripple (XRP) CEO’su Brad Garlinghouse, önümüzdeki süreçte daha fazla kripto para merkezli borsa yatırım fonu (ETF) göreceğimizi dile getirdi.

Brad Garlinghouse Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda CNBC muhabiri Arjun Kharpa’a verdiği demeçte, kripto para ETF’leri hakkında konuştu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF’lerine verdiği onayın daha fazla kripto para merkezli spot ETF’in önünü açacağını dile getiren Garlinghouse, spot Ripple ETF’ine kesin gözüyle baktığını vurguladı.

Öte yandan yakın gelecekte spot Ethereum ETF’lerine de yeşil ışık yakılacağını öngören deneyimli isim açıklamasının detaylarında şu ifadelere yer verdi:

Ripple ve Ethereum ETF onaylarının kesin olduğunu düşünüyorum. Zaman konusunda bir ufuk çizgisi veremeyeceğim ama bence kesinlikle başka ETF’ler de onaylanacak.

Ripple şimdilik halka arz düşünmüyor

Baskıcı ve yanlış kurallarını işaret eden Garlinghouse, Ripple’ın ABD özelindeki halka arz planlarını şimdilik askıya aldığını ifade etti. Öte yandan halka arz seçeneğine açık bir kapı bıraktıklarını belirten CEO, zamanı geldiğinde bunu değerlendireceklerini kaydetti:

ABD’de S-1 başvurularını onaylamakla yetkilendirilmiş çok düşmanca bir düzenleyici yapı var. Bu yolla halka açılmaya çalışmak, bana pek eğlenceli gelmiyor. Fakat SEC yeni düzenleyicilere kavuşur ve algısını değiştirirse halka arzı tekrar değerlendireceğiz.

Düzenleyici kurum hatalı işliyor

Açıklamasının devamında SEC Başkanı Gary Gensler’e sallamaktan geri durmayan Garlinghouse, Gensler’i “sürekli aynı şeyi yaparak farklı sonuçlar almayı umut eden” birisi olarak nitelendirdi:

Bence SEC Başkanı Gary Gensler, ABD’de siyasi bir sorumluluk haline geldi. Vatandaşların çıkarları doğrultusunda hareket etmediğini düşünüyorum. Ekonominin uzun vadeli büyümesi için en iyi şekilde hareket etmiyor. O sürekli aynı şeyi yaparak farklı sonuçlar bekleyen birisi ve bu tavır artık değişmeli.

SEC’nin ABD mahkemesinin ve kamuoyu baskısının sonucunda spot Bitcoin ETF’lerini onayladığına inanan Ripple CEO’su, aynı baskının diğer ETF onaylarını da er ya da geç getireceğini savundu:

Gerçek şu ki, sadece bir ABD mahkemesi SEC’ye ‘yasayı uygularken keyfi ve kaprisli davranıyorsunuz‘ dediği için bir Bitcoin ETF’sine sahibiz. Üzücü olan, her ETF’nin aynı yolculuktan geçmek zorunda kalması ve Gary Gensler’in ABD mahkeme sistemi tarafından tekrar tokatlanması olurdu, ancak bu gerekli olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!