Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Petrol Şirketi Bitcoin Madenciliğine Başlıyor: Bu Bir İlk Olacak!

Arjantinli petrol şirketi Tecpetrol, petrol üretimi esnasında ortaya çıkan atık gazlardan yararlanarak Bitcoin madenciliği yapacak.

Tecpetrol dünyada bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Yerel basın tarafından 24 Eylül günü sunulan haberde, Tecpetrol’ün petrol üretim sürecinde ortaya çıkan zararlı gazlardan elde edilen enerjiyle Bitcoin (BTC) madenciliği yapılacağı belirtildi. Şirket bu sayede hem ortaya çıkan gazları optimize ederek çevre dostu bir tutum sergilerken hem de Bitcoin üreterek üreterek ek gelir elde edecek.

Şirketin petrol üretimi için tercih ettiği bölgede söz konusu zararlı gazı arıtabilecekleri bir tesis bulunmuyor. Yönetmelik gereği bu gazın bir şekilde arıtılması veya güvenli olarak saklanması gerektiğinin farkında olan şirketin Bitcoin madenciliği çözümü ise benzer sorunlara sahip tesislere örnek olacak bir nitelik taşıyor.

Arjantin Patagonya’sında Vaca Muerta’nın kuzeyinde yer alan “Los Toldos II Este” bölgesinde gazla çalışan ilk Bitcoin madencilik tesisini hayata geçirmeye çok yakın olan Techpetrol, madenciliğe ekim sonu ile kasım başı arasında başlamayı planlıyor. Şirket günde en az 35.000 varil petrol çıkarmayı amaçlıyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan Tecpetrol CEO’su Ricardo Markous, bu atık gazları çevreye salmaktansa daha sürdürülebilir bir iş için kullanmanın önemine işaret etti:

Gazı çevreye salma konusundaki yetersizliğimiz göz önüne alındığında, kripto para madenciliği operasyonlarını hayata geçirmeyi tercih ettik.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!