Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Piyasa Analisti: Bitcoin Gelmiş Geçmiş En Büyük Artışı Yaşayabilir

Birbirinden farklı direniş düzeylerini kıran Bitcoin artış yaşamaya devam ediyor ve git gide 8 bin dolar sınırına yaklaşıyor. Kripto para piyasasındaki uzman analistlerden birine göre Bitcoin “tarihin en büyük boğa koşusunu başlatabilir”.

eToro’nun uzman analistlerinden olan Mati Greenspan bugün Bitcoin ile ilgili çeşitli yorumlarda bulundu. Greenspan’e göre Bitcoin kısa bir süre içerisinde çok ciddi bir artış yaşayabilir.

Yazım sırasında Bitcoin’in 7,665$ gibi bir fiyatı var ve düne kıyasla yüzde 2.87 oranında artış yaşanmış durumda. Tabii kripto para piyasasının ne kadar değişken olduğunu bir düşünecek olursak bu durumun aniden değişmesi gayet muhtemel.

İşler Değişiyor

Bitcoin’in son günlerde yaşadığı artışı çeşitli nedenlere dayandıran insanlar var. Capco yetkililerinden Romal Almazo gibi isimlere göre bu artışların ardında kurumsal yatırımcılar yatıyor. Almazo, kurumsal yatırımcıların kripto para piyasasıyla git gide daha da yakından ilgilenmeye başladıklarını düşünüyor:

“Kurumsal yatırımcıların giriş yapmasıyla birlikte işler değişecek. Ancak akılda tutmak gerekiyor ki kripto para piyasası Forex piyasasının günlük hacminin yüzde birinden bile daha küçük.”

Almazo büyük yatırımcıların piyasaya girmesiyle birlikte çoğu şeyin değişeceğini ancak bunun yakın gelecekte yaşanmayacağını düşünüyor:

“Büyük yatırımcıların piyasaya girmesi büyük dalgalar yaratacak. Gerçi ben şahsen bunun ancak birkaç yıl sonra olacağını düşünüyorum. Şu anda kurumsal yatırımcıların kripto para piyasasını araştırdıkları dönemdeyiz.”

Almazo kurumsal yatırımcıların piyasaya öyle aniden giriş yapmayacaklarını da söylüyor. Uzman isme göre büyük yatırımcıların önündeki en büyük engellerden biri altyapı.

“Şu anda üst düzey bankalar, finansal kurumlar seçeneklerini gözden geçiriyorlar. Yasal düzenleme ve dijital depolama gibi konular şu anda bu yatırımcıların önünde engel oluşturuyorlar. Bu da sigortacıların piyasaya giriş yapması için büyük bir fırsat.”

Uzmana göre bankaların piyasaya giriş yapmaları için öncelikle risk seviyesinin azalması gerekiyor:

“Bankalar kripto paraya yatırım yapmadan önce düşük riskli, güvenli depolama süreçleri arayacaklar. Şu an için BlackRock gibi kurumların alışık oldukları güvenlik düzeylerinin yakınından bile geçmiyoruz. Ama teknoloji geliştikçe bu durum da değişecektir.”

Bu Yılın Dibini Gördük

Digital Currency Group yetkililerinden olan Barry Silbert da Bitcoin hakkında olumlu görüşlere sahip. Kendisi yakın zamanda New York’ta gerçekleşen bir konferansta şu yorumu yapmıştı:

“Bitcoin’e bir varlık sınırı olarak baktığımızda gelip geçici olmadığını söyleyebiliriz. Merkezsiz, itibari olmayan bu para çeşidinin gelip geçici olmayacağından yüzde 100 eminim.”

Silbert aynı konferansta kendisinin de Bitcoin’e yatırım yaptığını söylemişti:

“Sanıyorum ki bu yılın dibini gördük. Hatta kendim de geçtiğimiz hafta Bitcoin’e para yatırdım.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment