Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Chase’in Eski Yöneticisi: Blockchain ile Ekonomik Kriz Önlenebilir

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından olan JPMorgan Chase’in eski başkan yardımcısı, yakın zamanda Blockchain teknolojisiyle ilgili son derece olumlu yorumlarda bulundu.

Şu anda Asya Blockchain Enstitüsü’nün onursal akademik danışmanı olan, daha önceden JPMorgan’ın başkan yardımcılığını yapmış olan Pang Huadong, 2008 yılında yaşanan ekonomik kriz hakkında konuştu ve Blockchain teknolojisinin küresel finans sistemini geliştirmek için kullanılabileceğini söyledi. Huadong, bankacılık sektörünün devlerinden olan JP Morgan’daki tecrübeleri hakkında da konuştu:

“2007 yılında JP Morgan’da çalışmaya başladığımda 40 milyar dolardan fazla değerdeki varlığı yalnızca 13 kişi yönetiyordu. 2008’deki ekonomik kriz iyice şiddetlendiğinde günde ortalama 300 milyon dolar kaybediyorduk. Zaman içerisinde anladım ki bir sonraki ekonomik krizi önlemek için Blockchain teknolojisi kullanılabilir.”

Huadong bu teknolojinin hala çok yeni olduğunu ancak “sınırsız” bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Huadong’a göre Blockchain teknolojisinin özellikle şeffaflık alanında sunduğu çeşitli avantajlar, günümüz finans sistemindeki çoğu şeyi geliştirmeye ve belki de kökünden değiştirmeye yarayabilir.

Huadong şu anda Çin’de ikamet ediyor ve çeşitli alanlarda gelişmelere imza atıyor. Çin hükümetinin kripto para piyasasına genel olarak pek olumlu yaklaşmadığını biliyoruz ancak hükümetin Blockchain’e karşı olan tavrı son derece olumlu. Hatta ülkenin başkanı olan Şi Cinping dahi Blockchain teknolojisinin potansiyelini övmüştü.

Bugün yayınladığımız bir yazıda da Çin’in Nanjing şehrinin tamamen Blockchain teknolojisinin gelişimi için kullanılacak 1.5 milyar dolarlık bir yatırım fonu oluşturduğunu belirtmiştik.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment