Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Piyasa Analisti: Litecoin Bitcoin’i Tamamlıyor ve Şu Sıralar Asıl Değerinin Çok Altında

eToro‘nun Kıdemli Piyasa Analisti Mati Greenspan ile yapılan özel bir röportajda Mati, eToro tarafından Litecoin hakkında yapılmış yeni bir araştırmanın sonuçlarını duyurdu. Greenspan yapılan araştırmada Litecoin‘in tarihsel açıdan, piyasa istatistiği ve teknik alt yapısı gibi açılardan incelemenin yanı sıra, güncel ve gelecekteki gelişmeleri konusunda da mercek altına aldıklarını ifade etti.

Greenspan’ın altını çizdiği konulardan birisi, Litecoin’in Bitcoin‘i tahtından etmek istemeyişi. Kendisi bu konuyu şu şekilde açıkladı:

”Bir çok kripto para biriminin aksine, Litecoin, Bitcoin’i yerinden etmek istemiyor. Hatta aslında Litecoin daha çok gümüşün altına yaptığı gibi bir destek rolü oynuyor. Litecoin’in sunduğu daha kolay ve daha hızlı işlem olanağı bunu günlük ticarette daha kullanılabilir yaptı ve LTC buna ek olarak bir tasarruf aracı olarak da kullanılabilmekte.”

”Litecoin dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi olarak, kripto piyasasındaki en köklü ve güvenilir isimlerden birisi olup, aşırı enerjik bir topluluğa da sahip.”

Yayınlanan araştırma raporunda Litecoin’in mevcut ve gelecekteki gelişmeleri ise şu şekilde sıralanmış:

  • Litecoin, Bitcoin ve genel olarak kripto için yeni gelişmelerin uygulanmasını kolaylaştırıyor. Örnek olarak Lightning Network ve SegWit’in uygulanmasını gösterebiliriz.
  • Alza.cz, Wirex, eGifter, CheapAir gibi çeşitli kurumlar LTC temelli ödeme imkanı sunuyor.
  • Litecoin Foundation ileride LTC kabulünü bankamatik kartları, online ödemeler ve perakende uygulama yöntemleri ile arttıracak bir hamle olarak Alman WEB Bank’ın %9.9 hissesini satın aldı.
  • Litecoin topluluğu sadık ve enerjik olmaya devam ediyor. Buna ek olarak Litecoin’in en yaygın takma isimlerinden birisi olan ‘chikun’ gibi ünlü ve topluluğa has şakalara da sahip.

Piyasa Performansı ve LTC Hakkında Diğer Önemli Gerçekler

Araştırmanın devamında LTC’nin güncel piyasa performansı değerlendiriliyor ve şunlar ifade ediliyor:

  • Litecoin, Bitcoin’in ”altınının”, ”dijital gümüşü” olarak tanımlanmakta. Bunun anlamı tam olarak Litecoin’in BTC’yi tamamlıyor olması. Araştırmada buna ek olarak BTC ve LTC arasındaki oran orantının, Gümüş ve Altın arasındaki oran ve orantı ile benzer olduğu vurgulanmakta.
  • Litecoin kendi piyasa hacmine kıyasla Dash dışında diğer bütün kripto para birimlerinden daha fazla günlük aktif adrese (DAU) sahip.
  • Litecoin diğer çoğu kripto para biriminden daha fazla işlem hacmine sahip ve bu da topluluğun çok aktif olduğunu ve birim fiyatın aksine çok köklü olduğunu gösteriyor.
  • Litecoin mevcut fiyatına gelmek için çok sağlam bir düşüş sonrası neredeyse %80 oranında bir toparlanma yaşadı.

Mati Greenspan tarafından yapılan bu araştırmanın devamında LTC’nin aşırı satım durumunda olduğu ve bu sebeple mevcut fiyatının aslında değerinin çok altında olduğu vurgulanmakta:

”Litecoin’in köklü ve stabil çalışan bir ürünü olduğu göz önüne alınırsa, ciddi bir kabul oranını da buna eklersek, bütün kripto para piyasasını etkisine alan bu ayı piyasası Litecoin’i aşırı satım pozisyonuna sokmuş olabilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment