Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Piyasada Yeni Hareketlilik: XRP Yine Ethereum’u Geçerek İkinciliğe Oturdu

Kripto para piyasasında yine XRP ile ilgili bir hareketlilik var. Ripple’ın koini olan XRP, son yirmi dört saatte yüzde 8 oranında artış yaşayarak Ethereum’u (ETH) geride bıraktı ve kripto para piyasasının en büyük ikinci koini haline geldi.

XRP’nin şu anda 24,3, ETH’nin ise 24 milyar dolarlık piyasa değeri var. Ancak Ethereum’un hacminin 1.7, XRP’nin ise 1,1 milyar dolar civarında olduğunu düşünürsek bu iki koin arasındaki rekabetin devam ettiğini söyleyebiliriz.

Kaynak: Coinmarketcap

Ripple bu yıl genelinde toplamda üç kez Ethereum’u geride bırakmayı başardı. Hatta bu olayların hepsi de Eylül ayı içerisinde gerçekleşti.

Bazı yatırımcılar kısa bir süre önce ani bir artışa geçen XRP’nin düzeltme sürecine girmesini ve değer kaybetmesini bekliyorlardı ancak XRP değerinde hala artış yaşanmaya devam ediyor. Bu da XRP ile ETH arasındaki rekabeti iyice kızıştırıyor.

ETH ve XRP Artışı

XRP son birkaç saatte yüzde 8’e kadar varan bir artış yaşayarak ETH’yi geride bıraktı bırakmasına ancak ETH’nin durumunun da pek olumsuz olduğunu söyleyemiyoruz. Ticaret hacmi bakımından XRP’den önde olan ETH, CCN gibi kaynaklara göre kısa süre içerisinde XRP’yi yeniden üçüncülük pozisyonuna itecek.

Şu anda piyasanın en önde gelen koinlerine bakacak olursak en çarpıcı artışın XRP’de görüldüğünü söyleyebiliriz. Piyasada ReddCoin, Nebulas ve Dragonchain gibi kayda değer artışlar yaşayan koinler olsa da piyasa genelindeki atmosferin kısmen durgun olduğu düşünülebilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment