Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Son Dönemin En Gözde Mesleklerinden Biri de Kripto Para Avukatlığı!

Yapılan araştırmalar ve gelen haberlere bakılırsa, son dönemin en gözde mesleklerinden birisi de kripto para avukatlığı olarak göze çarpıyor. 2017’nin sonuna doğru başlayan ve 2018’in başlarında da bir miktar devam ettikten sonra şimdilerde durulan ICO çılgınlığının mağdurları, çareyi hukuk önünde ararken, kripto para ve Blockchain konusunda tecrübeli avukatların sayıları her geçen gün biraz daha artıyor.

Geleneksel piyasalarda düzenlenen IPO’larda güvenlik önlemlerinin hayli ciddi olduğuna vurgu yapan uzmanlar, buna karşın ICO noktasında işlerin hiç de öyle olmadığını ifade ediyor. Zaten, sektörün iyice tanınmaya ve bilinmeye başlamasıyla ortaya çıkan birçok amaçsız ICO, ya başarısız oldu ya da kasıtlı bir şekilde yatırımcılarını dolandırdı. Ortaya çıkan verilere göre, geçtiğimiz yıla kıyasla kripto para odaklı davalarda 3 katı aşan bir artış yaşanıyor.

ICO odaklı davaların büyük bir kısmını Paragon Coin, Cloud With Me, Tezos ve Latium Network oluşturuyor. Ripple da bu davalardan bir adet ile de olsa nasibini almış durumda. Avukatlar, bu noktada kendilerine düşen görevi yapmaya çalıştıklarını ancak bazı tecrübesiz yatırımcıların SEC’i bir kurtarıcı olarak gördüğünü ve bunun yanlış olduğunu belirtiyor.

Başarısız olan ICO’ların Telegram gruplarında da tehditler havada uçuşuyor. Görülen o ki, yatırımcılar zorla da olsa biraz olsun akıllanmış durumda. Avukatlar, bu noktada kendilerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştıklarını ancak kendilerinin de yapabileceği şeylerin sınırlı olduğunu belirterek, yatırımcıları daha dikkatli olmaları noktasında uyarıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment