Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Piyasanın Düşüş Nedeni Güney Koreli Kripto Para Borsası Mı? 13.000 Ether’lik ”Exit Scam”

Kripto para piyasası özellikle son iki gündür ciddi bir düşüş yaşamakta ve neredeyse bütün kripto para birimleri kızıla boyandı. Böyle beklenmeyen durumlarda düşüşün temel sebepleri ise genellikle ya hacklenme olayları, ya da büyük çaplı dolandırıcılıklar olarak öne çıkıyor.

Kore blockchain haber kaynaklarından Blockchain ROK‘un aktardığı habere göre, yeni ortaya çıkan kripto para borsası Pure Bit, gerçek bir ”exit scam” yaparak yatırımcıların elindeki 13.000 Ethereum ile kayıplara karıştı.  BROK, sahtekarlığın kanıtı olarak borsanın CEO’sunun popüler Kore sosyal medya platformu Kakao üzerindeki ismini, Korece ”yüksek resmiyete sahip” bir şekilde ”çok üzgünüm” anlamına gelen ifade ile değiştirdiğini belirtmekte.

Kripto para borsasının Facebook sayfası da kapanmış gözüküyor ve bunun yanı sıra diğer halka açık sosyal mecraların da hiçbirine ulaşılamamakta. İlginç olan ise, Pure Bit’in aynı Binance’in yaptığı borsa fonlama yöntemini kullanarak fon topluyor olması. Borsanın internet sitesi artık gözükmüyor olsa da, arşivlerden bunu bulmak mümkün. Sitedeki bilgilere göre borsanın ICO’suna katılan isimler, daha sonra borsanın elde ettiği kazançtan belirli bir pay alacaktı ve borsanın kripto para birimi ile ödenen işlem ücretleri de ciddi bir şekilde indirimli olarak güncellenecekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment