Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ShapeShift CEO’su: Ethereum Daha İyi Çünkü Vitalik İşin İçerisinde

Geçtiğimiz aylarda değiştirdiği borsa ve onay modeli yüzünden çokça eleştirilen ShapeShift kripto para borsasının CEO’su Erik Vorhees, katıldığı CNBC Crypto Trader röportajında Ethereum 2.0, Vitalik Buterin‘in Ethereum ekosistemindeki etkisi ve Ethereum ile kripto para birimlerinin benimsenmesi hakkında konuştu.

CEO ilk olarak Ethereum’un ölçeklenme problemine ve bunu çözmek için geçen zamandan bahsederek konuya giriş yaptı.

Vitalik Buterin DevCon4 esnasında Ethereum 2.0 hakkında daha fazla bilgi vermiş ve Ethereum 2.0’ın Proof-of-Stake, Ölçeklenebilirlik (sharding), VM geliştirmeleri (EWASM) gibi ek özelliklere sahip olacağını vurgulamıştı. Ethereum kurucu ortağı söz konusu iyileştirmeler ile ağın 1000 kat daha ölçeklenebilir olup, saniyede 14.000 işleme kadar çıkacağını belirtti.

Voorhees ise konu hakkında şunları aktardı:

”Evet, bu ya olacak ya da insanlar başka blockchain’lere veya başka kripto paralara geçiş yapacak. Demek istediğim, bu hiper rekabetçi bir endüstri ve insanlar finans sektörünün geleceğini kuruyor, her yöne doğru oldukça fazla teşvik mevcut.”

Ethereum’un dünyadaki diğer bütün projelerden daha fazla geliştiriciye sahip olduğunu ve sonuç olarak ana blockchain ağlarından birisi olacağını düşünen Voorhees, bütün Ethereum ekosisteminin Vitalik’e bağlı merkezi bir yapıya sahip olup olmadığı hakkında da yorumda buludu:

”Buterin kesinlikle bir ‘merkeziyet’ sembolü. Ancak eğer Vitalik’e bir otobüs çarpsa ve ortadan kaybolsa, Ethereum da ortadan kaybolur mu? Hayır, bir ay boyunca fiyatı yarıya iner veya buna benzer bir şey olur ancak Vitalik Ethereum’u yönetmiyor, onu kontrol etmiyor. O sadece büyük bir etkiye sahip ve mükemmel bir insan. Bu yüzden Ethereum o da işin içerisinde olduğu için daha iyi.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment