Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Piyasaya 250 Milyon $ Değerinde USDT Girdi

1 ABD dolarına sabitlenmiş bir şekilde kripto para piyasalarında yer alan Tether, 250 milyon dolar değerinde token üretti.

Tether Piyasa Hacmi 2.5 Milyar Doları Aştı

Tether pasifik saatine göre saat 11.20 civarlarında kripto para piyasasına 250 milyon dolar değerindeki yeni tokenleriyle yeni bir giriş yaptı.

Bu sadece bir son dakika haberi olmasına rağmen, büyük miktarlardaki Tether’ın piyasaya sokulması piyasadaki pek çok kişi ve topluluk tarafından yeni bir tartışma konusu oldu.

Tether’ın bu en son tahsis edilmesi Bitcoin ve Ethereum gibi piyasa liderlerinin Tether işlemlerini takip eden dakikalarda %1’in üzerinde toparlanmasına neden oldu.

Görsel üzerinde gördüğünüz büyük yeşil mumlar, 250 milyon dolar değerindeki Tether tokenlerinin piyasaya sürülmesinden hemen sonraki dakikalarda kaydedildi. Bitcoin, Tether’ın bu hareketi ile birlikte 20 dakikadan kısa bir süre sonra 150 doların üzerinde bir değer kazandı. Ethereum ise aynı zaman diliminde 20 dolardan fazla bir değer kazandı.

Peki Bu Olanlar Bir Tesadüf Mü?

Bazı kişiler tarafından Tether, kripto paraların fiyatlarını manipüle etmek için bir yol olarak görülüyor.

Ayrıca birçok insan, Tether tokenlerini destekleyen fonların yasaya uygunluğunun sorgulanması gerektiğini söylüyor. Bu kişilerin haklı olduğu birkaç nokta var. Tether, sahiplerinin doğru belgelerini üretmek adına oldukça yavaş kalıyor. Bu yılın başlarında ise Tether vakfı, maliye müfettişini hala bilinmeyen nedenlerden ötürü işten çıkartmıştı. Bu da kripto para piyasasında daha fazla şüphe uyandırdı.

Tether şu an 250 milyon dolar değerinde tokenin eklenmesiyle 2.5 milyar doların üzerinde kaynak sağlıyor. Bu tokeni destekleyen 2.5 milyar ABD dolarının olduğunu görmek oldukça çılgınca. Ancak Tether, banka hesaplarında oturan para miktarına sahip olduklarını gösterene kadar, bu özgül kararlıktaki toplum güvensizliği devam edecektir.

Tether Piyasadaki Yerini Kayıp Mı Ediyor?

Rekabet, Tether’ın şu an sabit kripto paralar üzerinde tuttuğu tekelle mücadele etmek için tam güçte ortaya çıktığından ötürü manzara Tether için değişmeye başlayabilir.

Son zamanlardaki haberler Circle, TrueUSD ve Basis gibi piyasada bulunan diğer şirketlerin kendi sabit kripto paralarını geliştirmeye başladığını gösteriyor.

TrueUSD gibi yeni kurulan projeler, Tether için iyi birer alternatif olduklarını kullanıcılara kanıtladılar. Ancak TrueUSD’nin Binance’e ilişkin listesinin fiyatı, paranın likiditesinin fiyatı için çok fazlaydı. Fiyatlar listelenen dakikalar içerisinde Binance’de 1.30$‘a kadar ulaştı. Binance de işlem gününü 22 Mayıs‘a erteleyeceklerini duyurmadan önce hızlıca TrueUSD’nin listesini tersine çevirmek zorunda kaldı.

Proje ise hala TrueUSD’nin bilinen düzenleyici uyumu yoluyla istikrarını sürdürüyor. Tether’dan farklı olarak TrueUSD aslında akıllı bir sözleşme sistemi ile ABD doları için talep edilebilir. Daha sonraları ise bu sayede paranın ve projenin geçerliliğini arttırabilir.

Öte yandan Goldman Sachs’ın desteklediği Circle, yine aynı şekilde ABD dolarına sabit bir diğer kripto para birimi. Circle, işlemleri kolaylaştırmak için blockchain kullanarak şeffaf, verimli ve sanal bir dolar yaratmayı planlıyor.

Circle CEO’su Jeremy Allaire;

” Dolar için inanılmaz miktarda bir güç açığa çıkıyor. Temelde blockchain üzerinde çalışan bir dolar! “

Tether’dan farklı olarak Circle müşterileri, bu yeni sabit kripto paranın aynı miktarını üretmek için gereken parayı tutmak zorunda kalacaklar. Circle’ın çok benzer bir kripto para birimi oluşturarak başladığı ancak daha yüksek düzeyde şeffaflık ve düzenleyici uyumluluğa sahip olduğu aşikar.

Tüketicilerin kullanımına sunulacak sabit kripto para sayısı gün geçtikçe çoğaldıkça Tether’ın piyasadaki tahtı sarsılacak gibi görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment