Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PlanB: Bitcoin 288 Bin Dolarlık Hedefine Bir Adım Daha Yaklaştı

Bitcoin, ocak ayını 33 bin 141 dolardan kapattı. Bitcoin analisti ve stok akış (S2F) modelinin geliştiricisi PlanB, oluşturduğu modele göre bitcoin’in 5. aşamada olduğunu açıkladı. 

2021 yılının bitcoin için harika olacağını belirten PlanB, btc’nin 5.aşamaya girişini Aralık 2020 olarak işaretledi. Analist, S2F (stock-to-flow) modeline göre bitcoin’in 288 bin dolara kadar çıkacağını öngörüyor ve kripto paranın minimum fiyatını 31 bin dolar olarak belirtiyor.

Model bitcoin hakkında ne anlatıyor?

Bitcoin, S2FX modelinde kümelere ayrılarak aşamalandırılıyor. Bu işlem yapılırken piyasa değerini hesaba katan PlanB, stok akış modelini şu şekilde gösteriyor:

bitcoinGrafikte görüldüğü gibi, bitcoin’in ilk aşaması 1 milyon dolarlık piyasa değerini aşması ile başlıyor. Ardından sırasıyla bitcoin’in ödemelerde kullanılmaya başlanması (58 milyon dolarlık piyasa değeri), dijital altın statüsüne kavuşması (5.6 milyar dolarlık piyasa değeri) ve 114 milyar dolarlık değere ulaşarak finansal varlık statüsünü elde etmesi şeklinde kurgulanıyor.

Analiste göre, bitcoin finansal varlık statüsünü aralık ayında aştı ve gümüş, altın gibi varlıkların bulunduğu 5. aşamaya geçti. PlanB’nin bu varlıklarla ilgili modelinde dikkate aldığı rakamlar şöyledir:

Gümüş: 561 milyar dolar piyasa değeri
Altın: 10 trilyon dolar piyasa değeri

Sıralanan tüm kümelerin tam bir çizgi halinde yükseldiğini gösteren modele göre, btc’nin piyasa değerinin dolaşımdaki arzı 19 milyon olarak kabul edildiğinde 288 bin dolara çıkması gerekiyor.

Bitcoin piyasa değeri 5 trilyon doları aşacak

PlanB, S2FX modeline göre bitcoin’in 2020-2024 yılları arasında 5.6 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşacağını tahmin ediyor. Analist, bitcoin’in 2024’e kadar altını, 2028’e kadar gayrimenkul sektörünü geride bırakabileceği üzerine açıklamalar da yaptı. PlanB, btc’nin gayrimenkulü aşması halinde daha fazla tahmin yapmanın olanaklı olmayacağını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!