Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Milyarderi Winklevoss Kardeşler GameStop Olayını Film Yapıyor

Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) ve Winklevoss kardeşler, Ben Mezrich’in romanından uyarlanan bir film çekmeye hazırlanıyor. Filmde yakın zamanda büyük ses getiren GameStop (GME) olayına da yer verilecek.

Dünyanın en büyük film şirketlerinden Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) ve Winklevoss ikizleri tarafından kurulan Winlevoss Pictures ortak bir çalışma ile hedge fonlarına karşı mücadele eden bir grup perakende yatırımcısının hikayesini film yapacak. CoinDesk’in haberine göre MGM Sosyal Ağ (Social Network/2010) filminin uyarlandığı kitabın da yazarı Ben Mezrich’in “The Antisocial Network” kitabının haklarını satın aldı.

Reddit topluluklarına karşı büyük hedge fonları

Filmin Wall Street’in mali gücünü ele geçirmeye çalışan bir grup yatırımcının 7 günlük hikayesini ele alan Mezrich’in kitabından uyarlanması bekleniyor. Bitcoin milyarderleri ve Gemini borsasının kurucuları Cameron ve Tyler Winklevoss’un yapım şirketi Winlevoss Pictures, filmin yapımcılığını üstlenecek. Yayınlanan habere göre MGM filmin bir diğer yapımcısı olarak Arrival filminin yapımcısı Aaron Ryder ile anlaştı. Mezrich daha önce MGM yapımcısı Michael DeLuca ile Facebook’un hikayesini anlatan Sosyal Ağ filmine imza atmıştı.

Filmin hikayesinin ne kadarının günümüzde yaşanan olaylar ile paralel olacağı belirsizliğini korurken, senaryonun Reddit topluluğu WallStreetBets ve başka grupların; GameStop (GME), Nokia (NOK) ve AMC Entertainment (aMC) gibi hisse senetlerine yaptıkları “pump” ile büyük hedge fonlarını düşürme çabalarının etrafında dönecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!