Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Plattsburgh’daki Madencilik Moratoryumu, Şehir İçin Bir Çok Fırsatın Kaçırılmasına Neden Oluyor

New York‘un Plattsburgh şehrindeki madenciler, geçtiğimiz tarihlerde konulan kripto para madencilik moratoryumunun kaldırılmasını talep etmekte ve sebep ise kaçırılan bir çok fırsat.

Kripto para birimi madenciliği özellikle ABD içerisinde çok tartışmalı konulardan birisi. Bir taraftan Bitmain gibi madencilik devi Washington’a bile yayılırken, diğer taraftan hala bazı şehirler kripto para madenciliği ile ilgili moratoryum ve yaptırım uygulamaya devam etmekte.

New York içerisindeki Plattsburgh şehri de ikinci gruba dahil. Bu yılın Mart ayında konulan 18 aylık moratoryumun üstüne, yetkililer bir de ses kirliliği ve diğer faktörler açısından kripto para madencilik firmasının denetlenmesini masaya yatırmıştı. Yetkililer uygulamaya koymak istedikleri yaklaşımdan memnun gibi gözükürken, aynı durum madenciler için geçerli değil.

Madencilerin Olası Bir Çözümü Var

WAMC‘ın aktardığına göre, moratoryum öncesi madenciler Ekim ayında yaptıkları bir toplantıda, yasağın kaldırılması için çözüm önerilerini görüştüler. Zafra tesisinin yetkilisi Ryan Brienza, moratoryumun şehirdeki kripto para endüstrisine olan ilgiyi durdurduğuna ve bunun da şehir için kaçırılmış fırsatlar anlamına geldiğine değindi. Brenzia konu hakkında geçtiğimiz tarihlerde yapılan meclis toplantısında da ilginç bir çözüm dile getirmişti:

”Benim şirketim Zafra, biz Plattsburgh’a ve şehrin etrafına bizim ürettiğimiz bir icadı yerleştirmek istiyoruz. Bu, kripto para madencilik cihazlarından elde edilen ısıyı tutan ve bunu şehirdeki herhangi bir binaya aktarabilen bir kutu. Karşılığında, bu ısıtma şehir için ücretsiz olacak ve şehri istediği herhangi bir binanın ısıtma ve elektrik masrafından kurtarmış olacak. Arkamızda yatırımcılar var ve biz bunu yapmaya hazırız. Sadece ilerleyebilmek için bu moratoryumun bitmesini bekliyoruz. Bu vergi ödeyenlerin ve şehrin de faydasını olup, bu şehir de dünyada ilk defa bunu kullanan bölge olur.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment