Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pokémon GO’nun Geliştiricisi Aldığı 300 Milyon Dolarlık Yatırım ile Gerçek Dünyada Metaverse Yaratacak

Pokémon GO’nun geliştiricisi olan yazılım şirketi Niantic, Coute’in yapmış olduğu 300 milyon dolarlık yatırımı gerçek hayatta metaverse yaratmak için kullanmayı planlıyor. 

9 milyar dolarlık değeri olan Niantic, San Francisco merkezli bir Amerikan yazılım şirketidir. Artırılmış gerçeklik (AR) oyunu olan Pokémon GO’nun da geliştiricisidir. Şirketin kurucusu ve CEO’su John Hanke konuyla ilgili “Gerçek dünyanın dijital kreasyonlar, eğlence ve bilgilerle kaplandığı, onu daha büyülü, eğlenceli ve bilgilendirici hale getirdiği bir gelecek inşa ediyoruz” açıklamasını yaptı. 

Şirket insanların VR gözlükler takarak sanal dünyaya çekildiği bir geleceği değil, gerçek hayatta fiziksel birlikteliği ve sosyalliği artıracak ve teşvik edecek bir metaverse’ü yaratmayı amaçlıyor. Şirket CEO’su Hanke “Hayal edilen metaverse’ün aksine, gerçek hayatta metaverse, binlerce yıldır bildiğimiz yaşam deneyimimizi geliştirmek için teknolojiyi kullanacak.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Hanke daha önce Ağustos ayında Metaverse ile ilgili yaptığı açıklamada sanal dünyanın insanları fiziksel dünyaya yönlendirmesinin asıl mutlu edecek şey olduğuna inandıklarını belirtmişti.


Görsel: Pokemon Go, Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!