Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Polonya’da Bitcoin Federasyonu Kendilerine Hesap Açmayan Bankaları Dava Etti

Polonya Bitcoin Federasyonu, tüketici hakları mahkemesine resmi bir başvuruda bulunarak, kripto para ile alakalı iş yapan firmalara birer hesap açmayı reddeden bankalar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Mahkeme heyetinin sürece ilişkin bir değerlendirme yapıp yapmayacağı şu anda belli olmasa da, federasyonun bu sürece ilişkin bankaların tutumundan hiç memnun olmadığı ve bunu mahkemeye taşıyarak sürece başka bir boyut kazandırmak istedikleri belirtildi.

Polonyalı kripto para kullanıcıları bankaların uyguladığı bu politika karşısında endişelenirken, ülkenin Çin ve kripto paralara diğer yasak koyan ülkeler ile aynı yolu izleyecek olmasından ciddi bir endişe duyuyor.

Polonya’da bu tarz bir yasak noktasında net bir yasa bulunmasa da, bankaların bu yeni gelişen teknoloji ile ilgili iş yapan firmalara sürekli olarak red cevabı verdiği ve de bazı bankaların, direkt olarak bu tarz işletmeler ile birlikte çalışmayacaklarını deklare ettikleri kaydedildi.

Yapılan yazılı başvuruda geride kalan süre boyunca 15 ayrı kurumun toplam 52 firmaya banka hesabı açmadığı ifade edilirken, 25 adet firmanın da hali hazırdaki banka hesaplarının kapatıldığı belirtilirken, bir bankanın tam 9 firmaya red cevabı verdiği ve de 3 firmanın hesabını kapattığı kaydedildi.

Federasyon, bu bankaların yaptıkları hamleler ile kripto paraları sektörden dışlama yoluna gitmeye çalıştığını iddia ederekn, şu aşamada bu işlemlerin ve aktivitelerin Polonya’da yasa dışı olmadığı ve bunun kendilerine büyük bir haksızlık olduğu yönüne net bir vurgu yapıldı. Federasyon, bu noktada yeniden gözden geçirme talep etti.

Polonya, bu yaşanan tatsız hadiseye rağmen, kripto paraları düzenlemek için son dönemde ciddi adımlar atan ülkelerin başında geliyor. Bazı hamleler gerçekten de insanlara korkutucu gelse de, Polonya hükümetinin Bitcoin ve diğer kripto paraları kökten yasaklama gibi bir niyete sahip olmadığı da biliniyor. Polonya, aynı diğer birçok ülke gibi kripto paraların yasa dışı kullanımı konusunda hassas ve o yönde düzenlemeleri yoğunlaştırmak istiyor.

Ülkede şu aşamada net olan tek şey ise ICO yasağının devam ediyor oluşu. Polonya hükümeti de, diğer bazı ülkelerdeki gibi vatandaşlarını dolandırıcı ICO’lara para kaptırmaması konusunda bilinçlendirmek ve onları eğitmek için ciddi çalışmalar yürütüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment