Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pompliano’dan Bitcoin İçin 400 Bin Dolar Hedefi

Morgan Creek CEO’su Anthony Pompliano Bitcoin fiyatının uzun vadede 400.000-450.000 dolara çıkabileceğini düşünüyor.

Kripto para camiasının ünlü isimlerinden Anthony Pompliano, Peter McCormack’in düzenlediği podcast yayınına katıldı ve Bitcoin’in geleceğine dair bazı öngörülerde bulundu. Bitcoin ile ilgili uzun süredir bullish tahminlerde bulunan Pompliano bu tavrını bu seferki yayında da korudu.

Bitcoin’i Büyütecek Şeyler

Anthony Pompliano şu anda 11.600 dolar olan Bitcoin fiyatının zamanla birkaç kat artabileceğini düşünüyor. Bitcoin fiyatının önümüzdeki birkaç ay içerisinde neredeyse on kat artabileceğine inanan Pompliano, Bitcoin’in 2021 bitmeden 100 bin dolar olabileceğini söylüyor. Buna benzer tahminleri PlanB gibi analistlerden de duyuyoruz. S2F (stok-akış) modelini Bitcoin’e uyarlayan PlanB de Bitcoin’in önümüzdeki yıl bu seviyelere çıkabileceğini düşünüyor.

Pompliano’nun görüşlerine göre Bitcoin fiyatının yükselmesini sağlayacak olan iki ana etmen var. Bunlardan birincisi Fed’in son zamanlarda izlediği politikalar, diğeri ise geçtiğimiz aylarda yapılan halving. Fed bilindiği üzere Koronavirüs nedeniyle ekonomiye trilyonlarca dolar para enjekte etti. Pompliano, doların bu politika nedeniyle güç kaybedeceğini düşünüyor. Altının son günlerde rekordan rekora koştuğunu düşünürsek bunun etkilerini zaten hissetmeye başladığımızı söyleyebiliriz.

Pompliano bunun yanı sıra halvinge de atıfta bulunuyor ve bunun da BTC fiyatını yükseltebileceğini belirtiyor. Mayıs 2020’de yapılan halving ile birlikte ağdaki Bitcoin’deki blok ödülü 12.5 BTC’den 6.25 BTC’ye düşürüldü. Bu da gün içerisinde artık çok daha az miktarda BTC üretildiği anlamına geliyor. Pompliano’nun tahminlerine göre Bitcoin’e duyulan talebin zaman içerisinde artması, Bitcoin fiyatının da uçuşa geçmesini sağlayacak.

Altına Rakip Olabilir

Onun tahminlerine göre bu gelişmeler Bitcoin fiyatını 100 bin dolara kadar çıkarabilir. Fakat Pompliano, Bitcoin’in 100 bin dolarla yetinmeyeceğini ve yükselmeye devam edebileceğini düşünüyor. Bu noktada Bitcoin ile altın arasındaki bağlantıya değinen Pompliano, altının piyasa değerinin 8-10 trilyon dolar seviyesinde olduğunu hatırlatıyor. Eğer kimilerinin dijital altın olarak gördüğü Bitcoin de 8 trilyon dolarlık bir piyasa değerine erişirse BTC fiyatının 400-450 bin dolara kadar çıktığını görebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment