Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Analist Yükseliş İçin Bu İki Olayı İşaret Etti: Boğa İçin Tarih Verdi

Youtube üzerinden yayınlar yapan popüler analist Invest Ansver, yaklaşan Bitcoin (BTC) halvingi ve stake edilen Ethereum’ların (ETH) kilidinin açılması gibi beklentilerin 2023 sonu bir boğa piyasasını başlatabileceğini öne sürdü.

Invest Ansver yakın tarihli bir analizinde, 2023 yılının sonunda kripto paralar üzerinde yükselişi tetikleyebilecek önemli olaylara yer verdi. “Bitcoin sonsuza kadar düşmeyecek” ifadelerini kullanan analist, özellikle stake edilen Ethereum’ların mart ayında dahil edilmesinin önemli bir faktör olacağını belirtti. Analiste göre Beacon zincirinden para çekme işlemlerinin etkinleştirilmesi olarak tanımlanan bu olay alım yönlü baskıyı arttırabilir.

Mart ayında hisse kilidinin açılması, kurumsallar da dahil olmak üzere daha fazla kuruluşu ETH’lerini kilitlemeye teşvik edebilir. Bu durum ETH üstünde alım baskıyı yaratacaktır.

Öte yandan şu anda toplam Ethereum arzının yaklaşık %13‘ünün stake edildiğini belirten analist, bu durumun da geçici de olsa bir satış baskısı yaratabileceğini düşünüyor. Ardından 2024 yılında gerçekleşecek Bitcoin halvinginin (yarılanma) olası bir boğa için önenli bir faktör olacağını da sözlerine ekledi:

İnsanlar artık deneyimli ve eğitimli. Yarılanmanın ne anlama geldiğinin farkındalar ve bunu önden yönetmeyi biliyorlar. Bu yüzden 2023’ün sonlarında bir Bitcoin boğa koşusu olacağına inanıyorum.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!