Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Analiste Göre Bitcoin Dibe Çok Yakın: Dönüş İçin Bu Sinyali Takip Edin!

Popüler kripto para analisti Benjamin Cowen, 2023 yılında Bitcoin (BTC) için geri dönüş sinyali sayılabilecek verilere dair önemli öngörülerde bulundu.

Benjamin Cowen 2023 yılı için Bitcoin tahminlerine yer verdiği yeni YouTube videosunda, geri dönüş sinyaline dair önemli tahminlerini açıkladı. Cowen, yaklaşık 800 bin takipçisine ayı piyasasının sonunu işaret eden bir sinyal için tetikte olunması gerektiğini söyledi.

Dip seviyeye yakın olduğumuzu belirten analist, Bitcoin’in içinde bulunduğu konumun 2014 ve 2018 ayı piyasası döngüleriyle benzerlik gösterdiğini ama henüz yüzdesel olarak tamamlanmadığını ifade etti:

Bitcoin, tüm zamanların en yüksek seviyesinden yaklaşık %75’lik bir düşüş yaşadı. Geçtiğimiz ayı döngülerinde ise düşüş yüzdesi %80’e kadar ulaşmıştı. Bu düşüş yüzdesinin önceki ayı piyasalarında gördüğümüz seviyeye ulaşmaya başladığını görürsek bu en azından işlerin nihayet dönmeye başlayabileceğinin bir işareti olacaktır.

Bitcoin fiyatı üzerindeki %80‘lik düşüşü bir geri dönüş sinyali olarak kabul edeceğini belirten analist ayrıca kripto para piyasasının toplam değerindeki dalgalanmaları da yakından takip ediyor.

Cowen, kripto para piyasasının toplam değerinin Bitcoin dışında çok fazla varlığın bulunmadığı 2014 ayı piyasasında %78 ve 2018 ayı piyasasında %87 gerilediğine dikkat çekerek mevcut ayı piyasasında henüz %72‘lik bir gerileme yaşandığını vurguladı. Analist ayrıca kripto para piyasasının toplam değerinin geçmiş iki ayı piyasasının ortalamasına bakıldığında, dibin bulunması için biraz daha düşmesinin gerektiğini belirtti.

Öte yandan Cowen, bu durumun dip seviyeye yakın olan Bitcoin’in kripto para piyasasındaki hakimiyeti göz önüne alındığında, olası bir düşüşte altcoinlerin daha fazla değer kaybı yaşamasına neden olmasını bekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!