Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Bitcoin Uygulaması Kullanıcının Binlerce Dolarına El Koydu

Bitcoin (BTC) şu sıralar küresel bir kabul yaşıyor ve dünyanın dört bir yanında Bitcoin kullanımı devamlı olarak artıyor. Uzun bir süreden beri Bitcoin alım satım desteği veren popüler Bitcoin uygulaması Cash App de bu artışa katkı sağlayan etmenlerden birisi. Ancak bir kullanıcının binlerce dolarına el koyduğu haberi, şu an Cash App için oldukça kötü bir durum yaratmış gibi gözüküyor.

Bitcoin yatırımcısı Crown.btc, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Cash App’in fonlarına el koyduğunu belirtti. Crown.btc’nin iddiasına göre yıllardır Cash App kullanmasına ve birçok BTC alım satımı yapmasına rağmen uygulama bir anda hiçbir gerekçe olmadan fonlarına el koydu.

Popüler Bitcoin Uygulaması 1.000 Dolardan Fazla Fona El Koydu 

Daha önce binlerce dolarlık Bitcoin alımı yaptığını ve bunu itibari para almak için ana köprü olarak kullandığını ifade eden kullanıcı, 1.000 dolardan fazla fonuna el konulduğunu vurgulamakta. Popüler Bitcoin uygulaması Cash App cephesinden yapılan açıklamada ise kullanıcının Cash App hizmet şartlarını ihlal ettiği belirtiliyor. Bu sebeple kullanıcı artık Cash App ile ödeme alamayacak veya gönderemeyecek.

Square’e bağlı uygulama tarafından gönderilen e-postada Cash App hizmet şartlarının 4. ve 5. maddeleri gereğince de fonlara el konulduğu vurgulanmakta. Fonlara tam olarak nasıl bir ihlalden el konulduğu ise belirtilmiyor.

Gönderiye yanıt veren bir kullanıcı Bank of America’nın da kendisine benzer bir muamele sergilediğini vurguladı. Ev satışından elde ettiği fonlara benzer sebeplerden uzun süre bankanın el konulduğunu belirten Time to Go, aslında birçok kullanıcının yaşadığı bir olayı yaşamış olabilir.

Bitcoin Yarışta Öne Geçiyor 

Son dönemde Bitcoin ve diğer kripto paralar hem ödeme uygulamalarına rakip olmaya hem de bunlarda listelenmeye başladı. PayPal’ın dört kripto para birimini destekleyeceği açıklaması da bunun en temel örneği.

Bitcoin, işlem hacmi konusunda da yukarıdaki tablodan görülebileceği üzere PayPal’ı geçmiş durumda. Yani bir zamanlar PayPal’ın çok ama çok altında olan BTC, artık dünyanın en büyük ödeme uygulamalarından birisini ekarte etmiş durumda.

Bu da Cash App gibi popüler uygulamalara veya Bank of America gibi kurumlara “can sıkıcı” gelebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!