Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler DeFi Platformundan 5 Altcoin Havuzu İçin Uyarı: Fonlarınızı Çekin!

Popüler merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Balancer (BAL), 5 likidite havuzunda “bir sorun” yaşandığını bildirerek kullanıcılarından varlıklarını çekmesini talep etti.

Balancer geliştirici ekibi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “bir sorun” nedeniyle likidite havuzlarında (LP) aksamalar yaşandığını bildirdi. Ekip, bu aksamaların güvenlik riskine sebep olabileceği için kullanıcıların fonlarını havuzlardan çekmelerini talep etti.

En büyüğü 3,6 milyon dolar ve en küçüğü ise 9 bin dolar olmak üzere risk teşkil eden 5 havuzun sırasıyla Ethereum (ETH) üzerindeki “DOLA/bb-a-USD”, Polygon (MATIC) üzerindeki “bb-am-USD/miMATIC”, Optimism (OP) üzerindeki “It’s MAI life” ve “Smells Like Spartan Spirit”, Fantom (FTM) “Tenacious Dollar”  olduğu belirtildi.

Ayrıca Balancer Labs kurucusu Fernando Martinelli, Arbitrum havuzlarının etkilenmediğini bildirirken bahsi geçen havuzlardaki likit varlığın en kısa sürede çekilmesi bekleniyor.

Geliştirici ekip sorunu hafifletmek için protokol ücretlerinin sıfıra ayarlandığını ve daha fazla detayın “yakın gelecekte kamuya açıklanacağını” söyledi.

Bazı Dengeleyici havuzlarının protokol ücretleri, şu anda hafifletilen ve yakın gelecekte kamuya açıklanacak bir sorunu önlemek için 0 olarak ayarlanmıştır.

DeFiLlama’nın verilerine göre Balancer 1,5 milyar dolar toplam kilitli varlık (TVL) değeri ile tüm protokoller arasında 11. sırada konumlanıyor.

Yaşananların ardından Balancer TVL’sinde 1 gün içerisinde %1 düşüş yaşanırken CoinGecko tarafından sağlanan verilere göre BAL fiyatı son 24 saat içerisinde %2 yükseldi ve haberin kaleme alındığı esnada 5,40 dolardan  işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!