Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sonunda Anlaştılar: ABD ve Bahamalar Cephesinden FTX Davasında İş Birliği

FTX’in ABD yönetimi ile Bahamalar iştirakının hükümet tarafından atanan geçici tasfiye memurları, mahkeme sürecinin ilerleyişini kolaylaştırmak ve alacaklıların sorununu en kısa sürede çözebilmek için iş birliği yapmayı kabul etti.

FTX’in ABD ve Bahamalar’daki iflas işlemlerini yürüten hukuk ekipleri, bilgi paylaşmak ve paydaşların geri kazanımlarını en üst düzeye çıkarmak için iş birliği yapmayı kabul etti. Daha önce birçok konuda fikir ayrılıkları yaşayan ve birbirlerine suçlamalarda bulunan ABD ve Bahamalar cephesi sağlanan iş birliği kapsamında, komisyonun kontrolü altındaki envanteri teyit etmek için birbirleriyle çalışacak.

Anlaşma ABD ve Bahamalar mahkemeleri tarafından teyit edildi. FTX’in Delaware’deki bir sonraki duruşmasının 13 Ocak‘ta yapılması planlanıyor. Her iki taraf da dijital varlıkların Bahama Menkul Kıymetler Komisyonu tarafından korunduğu konusunda “rahat” hissettiğini vurguladı.

Öte yandan FTX CEO’su John Ray, hukuk ekipleri ilerleme kaydetmiş olsa da hala bazı anlaşmazlık alanları olduğunu ima etti.

Henüz fikir birliğine varamadığımız bazı konular var, ancak çözülmemiş konuların çoğunu çözdük ve geri kalanını çözmek için ileriye dönük bir yolumuz var.

İflası ile milyonlarca insanı mağdur eden ve milyar dolarlık alacaklısı ortaya çıkan FTX’in, verilere göre sadece en büyük 50 alacaklısına 3,1 milyar dolar borcu bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!