Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Stablecoin’e Dikkat: FUD ile DeFi Platformu Harekete Geçti!

Stablecoin DAI özelindeki endişeler, merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Aave’yi önemli bir tartışmanın merkezine itti.

DeFi platformu AAVE, stablecoin DAI özelindeki riskleri minimuma indirebilmek için harekete geçti. 2 Nisan günü paylaşılan içerikte, DAI stabilcoin ihraç politikasıyla ilişkili potansiyel riskleri en aza indirmek için harekete geçilmesi gerektiği belirtildi. Ekip bu konuda bir ARFC teklifi başlattı.

ARFC teklifi, Aave Risk Kontrol Komitesi (ARC) tarafından sunulan ve Aave protokolünü etkileyecek değişiklikleri öneren bir belgedir. ARFC teklifleri, protokolün risk parametrelerini, işleyişini veya token ekonomisini etkileyebilir.

Sunulan teklifte DAI için LTV değerini %0’a düşürerek ve Merit programından sDAI desteğini kaldırarak DAI’nin risk parametrelerini güncellenmesi gerektiğine yer verildi.

MakerDAO’nun son dönemdeki agresif D3M programı hamleleri, DAI için verilen “D3M” kredi limitinin bir aydan kısa sürede 0’dan tahmini olarak 600 milyon DAI’ye yükselmesine neden oldu. Bu kredi limitinin yakın gelecekte 1 milyar DAI’ye kadar çıkma ihtimali ile birlikte, MakerDAO’nun gelecekteki yönetim kararlarının belirsizliği, DAI’ın teminat olarak kullanılmasının barındırdığı riskleri artırmıştı.

Sunulan bu teklif öncelikle topluluk arasında tartışılacak ve ardından bir oylama başlatılarak nihai sonuç elde edilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!