Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Sunucu Bitcoin Yükselişini Görmezden Gelin Altın Alın Dedi!

Reyting rekorları kıran ABD’li popüler sunucu Jim Cramer, enflasyondan korunmak isteyen yatırımcıların Bitcoin’i (BTC) görmezden gelerek altına yatırım yapması gerektiğini öne sürdü.

Jim Cramer 23 Ocak tarihinde CNBC’deki programında, aracı kurum DeCarley Trading’in kıdemli analisti Carley Garner’in Bitcoin analizine atıfta bulunarak yükselişin yatırımcıların gözünü boyamaması gerektiğini ve enflasyona karşı korunmak isteyenlerin altına yatırım yapmaya devam etmeleri gerektiğini söyledi.

Popüler sunucu, Garner’ın Nasdaq ve Bitcoin’in birbiriyle yüksek derecede korale hareket ettiğine dair analizine işaret ederek Bitcoin’in bir değer saklama aracı olamayacağını vurguladı. Cramer, Nasdaq ve Bitcoin’in bir risk varlığı olduğunu öne sürerken bir şirketin Google ve Facebook hisseleriyle ödeme yapması ne kadar saçmaysa Bitcoin ile ödeme yapılmasının da o kadar saçma olacağını dile getirdi.

Cramer ayrıca Nasdaq ve Bitcoin korelasyonunun “karşı taraf riskine” dayandığını iddia etti.

Tabi ki Bitcoin’i merkeziyetsiz bir cüzdanda bulundurabilirsiniz. Ancak onu kullanmak isterseniz risk tekrardan ortaya çıkar. Bu yıkıcı olabilir. Öte yandan altın tam tersi.

Öte yandan “Altın Böcek” lakaplı ünlü ekonomist Peter Schiff de Cramer ile benzer şekilde Bitcoin’in değer saklama aracı olmadığını ancak risk varlığı olarak da başarısız olduğunu çünkü bir değer vadetmediğini öne sürmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!