Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Prag Metro Sistemi Artık 10 Bitcoin ATM’sine Sahip!

Dünyadaki en büyük Bitcoin ATM üreticilerinden birisi olan General Bytes, çok yakın bir zamanda Çek Cumhuriyetinin başkenti konumundaki Prag’ın metro altyapısına 10 adet yeni kripto para ATM’si yerleştirdi. Prag metrosunu kullanan halk artık Avrupa’nın en yoğun 5. metro şebekesinin çeşitli duraklarına yerleştirilmiş Bitcoin ATM’lerinden farklı farklı kripto para işlemi yapabilecek.

General Bytes, Prag Metro Duraklarına 10 Bitcoin ATM’si Yerleştirdi

Çek Cumhuriyeti menşeli General Bytes firması, Prag metro istasyonları boyunca 10 yeni kripto para ATM’si yerleştirdiğini duyurdu. Metro günlük olarak 1.6 milyon insana tanıklık ediyor ve Avrupa içerisindeki en yoğun metro sistemlerinden birisi. General Bytes ATM cihazları Můstek, Nádraží Veleslavín, Dejvická, Florenc, Černý Most, Zličín, Pankrác, Flora, Skalka, and Hlavní Nádraží isimli istasyonlara kurulmuş vaziyette. Buna ek olarak General Bytes kendi internet sitesi üzerinden her ATM’nin bulunduğu yer ile ilgili detaylı bir harita da yayınladı.

.

Prag şehri büyüme gösteren bir kripto para merkezi olarak görüldüğünden ve çok fazla kripto hayranına ev sahipliği yaptığından dolayı bu yeni cihazlar ciddi bir kullanıma sahip olacak gibi görünüyor. Örnek vermek gerekirse bölge, ünlü ATM üreticisi General Bytes’ın yanı sıra Crypto Anarchy Institute, Paralelní Polis, gibi bir kaç kripto para işletmesine de hizmet vermekte.

Dünyadaki Bitcoin ATM’lerinin %27’si General Bytes Tarafından Üretilmiş

Çek hükumeti kripto paralara karşı dostane bir bakış açısına sahip ve politikacılar da henüz diğer ülkelerin yaptığı gibi kripto paraları herhangi bir yaptırıma maruz bırakmadı veya bunları emtia olarak tanımlamadı. Ancak bu konu geçen sene ”Bitcoin’den Korkmayın” isimli raporu kaleme alan Çek Cumhuriyeti Merkez Bankası ve bir kaç resmi vergi kurumu arasında görüşülmekte. Geçen yıl iyi bilinen online mağaza Alza kripto para ödemelerini sitesine eklemiş ve mağazanın satış yerine iki Bitcoin ATM’si eklemişti. Sadece üç gün önce ise ülkenin en büyük enerji tedarikçisi Pražská Plynárenská ödeme olarak BTC kabul edeceğini açıklamıştı.

Yukarıda Çek Cumhuriyeti içerisindeki kripto para ATM’lerinin haritasını görebilirsiniz.

Yeni eklenen 10 cihaz ile birlikte Çek Cumhuriyetinin toplam kripto para ATM sayısı 46’ya yükseldi ve bunların 27 tanesi Prag içerisinde bulunmakta. Bölgedeki kripto para ATM’lerinin çoğu General Bytes tarafından üretildi. Prag metrosuna yeni eklenen cihazları duyurdukları General Bytes internet sitesinde şirket BATM 2 isimli cihazların nasıl kullanılacağını açıklayan bir video da yayınladı. Coinatmradar isimli sitenin verdiği verilere göre dünyadaki 3,122 kripto para ATM’sinden 858 tanesinde General Bytes’ın imzası bulunmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment