Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

21 Trilyon Dolarlık Anket: Bitcoin Yükselir mi?

Dünyanın en büyük yatırımcılarından bazıları, Procensus tarafından düzenlenen Bitcoin anketinde bir araya geldi. Yatırımcılar ankette Bitcoin fiyatının gidişatını yorumlayıp, fiyatın şu ana dek neden yükselmiş olabileceğini yorumladılar.

Bitcoin fiyatı, 12 ay içerisinde beş kat yükseldi. Procensus, kurumsal yatırımcının bu yükseliş hakkındaki görüşlerini alabilmek için bir anket düzenledi. Ankete katılan 125 yatırımıcının yönetimindeki varlıkların toplam değeri, 21 trilyon dolar.

“FOMO yüzünden yükseliyor”

Bir yatırımcı, bundan bir yıl öncesine kadar 5.200 dolardan bitcoin satın alabiliyordu. Fiyat 21 Şubat günündeyse 58.000 doların üstüne kadar çıktı. Kurumsal yatırımcılar, Bitcoin fiyatındaki bu yükselişin başlıca sebebinin FOMO olduğunu açıkladı.

Yatırımcılar, bunun piyasada bir şişkinliğe yol açmış olabileceğini düşünüyor. Financial News London haberine göre ankete katılanların %58’i, Bitcoin’de bir balon” oluşumu olabileceğini belirtti.

Bitcoin fiyatı yükselir mi?

Yatırımcıların bir kısmı Bitcoin’deki yükselişi spekülatif sebeplere bağlarken; bir kısmı onun artık kurumsal yatırım dünyasına daha uygun hale geldiğini düşünüyor. Katılımcıların %25’inden fazlası, Bitcoin’in bir değer saklama aracı olabileceğine ve enflasyon karşısında hedge almak için kullanılabileceğine inanıyor.

125 yatırımcının neredeyse beşte biri, fiyattaki volatilitenin azalması halinde Bitcoin’in kurumsal yatırım sepetlerinde yer edinebileceğini ifade etti. Habere göre, yatırımcıların yıl sonu için ortalama fiyat beklentisi 60.000 dolar oldu. Yatırımcıların neredeyse %20’si, Bitcoin’in yıl sonuna kadar ikiye katlanıp 100.000 dolar olabileceğini açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!